'Borat' (2006)

odabrao: Velimir


Borat voli seks
Borat voli seks
Najsmješniji film u povijesti.

Dobro, možda jedan od deset najduhovitijih ikada, ali iskreno ne pamtim kada sam posljednji put imao tolike bolove od smijanja, plakao i gušio se s cijelim redom u kinu gotovo svake sekunde i još imao napade smijeha sam sa sobom, satima nakon projekcije. Osim možda nakon 'Freddy Got Fingered'; Tom Green, čiji je koncept 'terorističke komedije' preuzeo Sacha Baron Cohen, postavio je temelje za tzv. komediju koja se ne može izvesti bez posjedovanja muda od čelika, a Borat je stvari odveo na next level, davši svemu snažni pečat društvene angažiranosti i inteligenciju kakva još nije viđena u konceptu političke nekorektnosti.

Ispričati bilo što iz 'Borata' bio bi spojler, obzirom da je svaka sekunda zlata vrijedna pa vam tako mogu reći tek to da svi teaseri koje ste gledali po YouTubeu čine tek jedan sićušni promil onoga što vas čeka. 'Borat', film-fenomen i možda najveća popkulturna medijska eksplozija 21. stoljeća (znate li možda za ijedan slučaj iz povijesti, a da je jedna komedija uzrokovala sastanke dva predsjednika i press konferenciju komičarskog alter-ega ispred Bijele Kuće?) je jednostavno savršeno i neopisivo duhovito ogledalo svijeta u kojem živimo, ogledalo koje je, svim frkama unatoč, ipak 'najuvredljivije' za Amerikance, a ne za Kazahstan, židovsku i romsku zajednicu.

Gledati jako puno puta, u terapijske i sve ostale zamislive svrhe. Remek-djelo.

Kolekcija proljeće-ljeto 2006
Kolekcija proljeće-ljeto 2006
Antologijsko pjevanje na rodeu
Antologijsko pjevanje na rodeu

ImageFacebook komentari
Komentari (1)add comment

HuggyBear said:

...
Stvarno najsmješniji film u povjesti. Kad mu je Azamat stavio jaja na brkove, zamalo su mi se zapetljala crijeva od smijeha. Strašno. Jedini film koji sam dvaput išao gledat u kino. :=)
27.11.2006. u 23:00 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl