'Born Blood' (2002)

odabrao: Velimir

Image
Tajlandski Memphis
Bilo je to najljepše ljeto mog života...

'Oh Carol' na radiju i obitelji okupljene oko njega, mladići s podfrkanim jeansom i briljantinom u kosi, djevojka s loknama koja sjetno gleda u kišu, kožnjaci, Elvis... Sve je na svom mjestu da ova američka suburbija, jedan dražesni utopistički Pleasentville, dobije još jednu svoju celuloidnu posvetu. Ali, hah! – ovo nije dražesna utopistička američka suburbija! Ovo je Tajland, Bangkok iz 1960. godine; Wang Burapa, kulerska četvrt prepuna 'žigola', svojevrsnih šminkerskih bitnika. Jedan od njih je i naš glavni junak, koji nam donosi storiju o svojoj prvoj (zabranjenoj) ljubavi i sukobu sa suparničkim klanom upicanjenih tinejdžera koju je ona donijela.

Ovdje frajeri svoje razmirice sređuju dvobojem sjekirama i noževima ili razbijanjem boca o glavu, kao i muay thai šorama – film je stoga nakrcan pristojno koreografiranim te više nego pristojno brutalnim fajtovima.

Tu su i transvestitske navijačice na boks meču, bizaran zakon po kojem policija ima pravo uhititi svakog u čije nogavice nije u stanju ugurati bocu (testiranja i uhićenja obavlja nasumičnim zaustavljanjem tinejdžera na cesti, koji ponosno nose svoje moderne mrkva krojeve!), neke prilično neshvatljive scene, poput one kada uplakana djevojka cmizdri, demolira sobu i mahnito pleše na 'La Bambu' u isto vrijeme te brdo humora koji je na predškolskoj, a ne tinejdžerskoj razini. Čudan, čudan feelgood teen film, kakav je mogao biti snimljen samo u Tajlandu. (I da, soundtrack je bomba).

Image
Sentiš
Image
Zaljubljeni


Image


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl