'Boxer's Omen' (1983)

odabrao: Arminio


Shaw Brothers studio na zalazu karijere, posljednjim trzajima nokautira pogotkom direktno u glavu!

DVD ovitak
DVD ovitak
Nevjerojanto! Apsolutno nevjerojatno! Film u kojem tanašna radnja visi na vlati kose i svrha joj je samo pospajati beskrajno duge i neviđeno degutantne scene kojekakvih azijskih crnomagijskih obreda i apsolutno neizrecivo nevjerojatno gore-maštovitih obračuna sila dobra i sila zla!

Snimljen 1983, ovo je posljednji horror legendarne honkonške producentske kuće Shaw Brothers kojeg mogu s pravom nazvati "šećer na kraju". Iako ćete gledajući ga uglavnom imati odvratan a ne sladak okus u ustima. A evo zašto:

Teško je reći bilo što a da se ne spoila osim da od stotinjak minuta bar 70 otpada na megagnjusne prizore kakvi se rijetko viđaju a neke vrijedi spomenuti jer su stvarno "over the top" - poput npr. oživljavanja pozombljene žene u nezaboravnoj sceni izvlačenja tijela prekrivenog milijunima crvi iz krokodila iz kojeg su prethodno pedantno izvadili utrobu uključujući i jaja sa mladuncima koji iz njih odgmižu kad ih ekipa crnomagičara razbije, preživanja kojekakvih odvratnih namirnica pa pljuvanje i dodavanje kolegi po magiji da nastavi (polu)konzumaciju (i tako više puta!), leteće "Leyak" glave (vidi "Mystics in Bali") koje ovdje žrtvu dave arterijama i venama koje im vise iz vrata (nezaboravno!), šišmiši, krokodili, povraćanje jegulja (!), crvi, crvi i crvi, pauci ubojice, itd. itd. itd. ... Ma svaka sljedeća scena nadmašuje prethodnu paradu gnjusoba!

Sile zla...
Sile zla...
Gnjusno!
Gnjusno!

Dobro, tu su i egzotične lokacije Tajlanda, Kine, Nepala, solidna fotografija, ekstremno jarki "argentovski/suspirijski/Inferno" kolor, ponešto full-frontal golotinje, seksa i maštovitog kadriranja istog... ali brate mili, magijski obredi maštovitiji su od svega skupa a povremena gnjusnost prelazi sve granice!

Morbidno!
Morbidno!
Odvratno!
Odvratno!

Ah, radnja? Pa dobro evo: majstoru borilačkih vještina ukaže se duh budističkog svećenika i uvjeri ga da se mora sukobiti sa silama zla kako bi se i sam spasio od smrti koja mu prijeti nako što se tijelo budističkog svećenika raspadne. Naime, njih dvojica povezani su prošlim životima u kojima su bili blizanci - pa kad umre jedan, uskoro umire i drugi (ne pitajte za logiku...). Jedini spas je dostizanje besmrtnosti i tako "konzerviranje" svećenikovog tijela a time i borilački majstor ostaje na životu.

Čekaj da otkvačim glavu pa ćeš vidjeti...
Čekaj da otkvačim glavu pa ćeš vidjeti...
Grand finale
Grand finale

Pravi morbidarij i zabava za sve uzraste dobrog želuca.

Image


Facebook komentari
Komentari (5)add comment

Aryx said:

...
upravo zavrsio s gledanjem filma , koja bolesnoca , totalno uvrnuto.
najjaca scena mi je leteca glava a najodvratnija kda jedu onu koru od banane lol
07.03.2007. u 13:56 h

arminio said:

...
Na kakva banana! Sjeti se kokosi... :o
07.03.2007. u 14:16 h

velimir said:

...
jedan malo opširniji tekst za one koji žele znati i razumjeti više:

http://users.aol.com/monsterint/1996/boxersomen.html
07.03.2007. u 16:05 h

arminio said:

...
Dobar tekst! Slican dolazi i u bookletu uz DVD...
08.03.2007. u 07:35 h

zvonko said:

...
ajme totalno bljutavo
05.03.2008. u 12:19 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl