'Dangan Runner' (1996.)

odabrao: Velimir
ImageZanimljivo je to koliko je Sabu zapravo redatelj s prepoznatljivim rukopisom – ako ste pogledali reprezentativan broj njegovih filmova, i sami znate koliko je opsjednut koincidencijom, bijegom, potjerom i potragom. 'Dangan Runner', film koji je odradio dobar dio onoga što je dvije godine kasnije puno bolje prodao 'Run Lola Run', donosi vrlo jednostavnu, a opet totalno kontrolirano-kaotičnu priču o luzeru kojem bavljenje kriminalom ne polazi za rukom, jakuzi kojem bavljenje kriminalom nije jedini životni san i rock zvijezdi koja se zapravo želi baviti heroinom.

Tu su negdje i suprostavljene gangsterske obitelji i debilni policajci, jedan izgubljeni gan te nekoliko sati trčanja. Ne znam što bih vam više rekao, osim uputio da se uvjerite sami koliko je konačan rezultat, baš kao i 'Hard Luck Hero' ili 'Postman Blues' (i daleko više nego 'Unlucky Monkey') majstorski posloženo, zabavno, pametno i duhovito djelce. Kondicija je zajebana stvar.

ImageImage
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy
 
zutititl