'Death Bell 2: Bloody Camp' (2010)

odabrao: Velimir


A dan je tako lijepo počeo...Još jedno klanje korejskih školarki.

Unatoč tome što su im komercijalni filmovi posljednjih nekoliko godina postali tek azijski pandan komercijalnom Hollywoodu – s istim šprancama i praznoćom smisla – uvijek možete računati na visoku razinu stila, fotografiju koja je ispolirana, ponekad do mjere odbojnog pretjerivanja, kao i uvijek dobrodošlu količinu školskih uniformi i kosooke ljepote.

Iako sam, dakle, već neko vrijeme digao ruke od korejskog mainstreama, svako malo pojavi se nešto što me zainteresira – 'Bloody Camp' me nije zaintrigirao zbog toga što je riječ o kvazinastavku horora 'Death Bell', već zato što je riječ o neočekivanom velikom hitu u zemlji, s četiri puta većim utrškom na blagajnama od očekivanog!

Pa što je to u takvoj mjeri navuklo ljude u kina?

Prije svega to što je riječ o nastavku velikog ljetnog hita, jer sam po sebi 'Bloody Camp' jest sasvim prosječni, ni po čemu posebni komad tinejdžerskog K-slashera križanog sa utjecajima 'Saw', ponovo priča o učiteljima i učenicima zaključanima u školi u kojoj netko ubija redom sve što stigne – oni koji pogode tko je ubojica i zašto ubija, mogu izići živi. Ako ništa drugo, isplati se pogledati zbog idiotske ideje o motoru kojim kiler, vozeći se po uskim hodnicima, ubija sa šiljcima prikvačenim na kotače!

Kaplje, kaplje ta mala kap

Yes!

 

 

 Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl