head-bg-55.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Endangered Species' (1982)

U.F.O. govedinaU farmerskom Koloradu vanzemaljci stoku kradu?

Laserski narezani ostaci goveda šokiraju stočarski gradić na jugu Amerike. Uznemireni gradonačelnik želi mir i sklad u kakvom je dosad odrađivao mandat, farmeri postaju paranoični, lokalni novinar je previše radoznao, a netom postavljena šerifica prolazi vatreno krštenje kakvom se najmanje nadala. Jedini saveznik u provođenju detaljne istrage (a kasnije i sapunanju leđa) postaje joj umirovljeni detektiv, koji je s kćerkom zalutao putujući prema Denveru.

Sve je čudnije gledati stvarne lokacije, stambene objekte i prijevozna sredstva koja nisu kompjuterski generirana pa je relativno lako zaboraviti kako se nekad trudilo i angažiralo kontingente pomoćnika ne bi li se što jače uvjerilo gledatelja i ostavilo mu što bolji dojam i pamtljivije iskustvo. Uz pogodak dvoznačnim imenom ove interpetacije stvarnih događaja koji dolijevaju ulje na vatru mitu o malim zelenim kravokradicama, ekipa se i te kako potrudila i oko prigodnih lokacija i voznog parka kao i njegove destrukcije, a o entuzijazmu i želji za što stvarnijim dojmom govori i činjenica da su spalili cijelu štalu i na skok kroz plamen natjerali pravog bika. Sumnjam da ćemo ikad više gledati ovako standardno upakiran materijal nalik na televizijsku produkciju, pogotovo sa James Bondovskim završetkom u ogromnom laboratoriju. Vrlo ugodno iznenađenje koje je u uvjetima TV produkcije iznjedrilo fino teorijsko-urotničko ostvarenje s jako dobrim Robertom Urichom i JoBeth Williams. Psihodeličnom sintisajzerskom glazbom, atmosferom i stilom više odgovara sedamdesetima i sve u svemu zadovoljava apetit za lakim trilerom sa znanstveno-fantastičnom navlakušom uronjenom u teoriju zavjere.

Raybanice i uniforma, dovoljno za tvrdi pendrek.

Nacionalni interes i šutnja prije svega!



Facebook komentari
Komentari (1)add comment

Ash J. Williams said:

...
Film je bas super, stvarno ima svega unuta i zabavno je upakirano.
Bas sam neki dan pogledao The Ice Pirates isto sa Urichom, te Ron Perlmanom. Lijepo je vidjet kako su neki danas poznati glumci zapoceli karijere.
16.04.2011. u 17:27 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.