head-bg-46.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'The Detective 2' (2011)

Tko prvi, njegova đevojkaKinez na detektivskoj baušteli u Tajlandu, drugi put.

Kao i mnogi drugi filmovi iz radionice Oxidea Panga, prvi 'The Detective' vrludao je između dva ekstrema, genijalnog i posve promašenog, između sjajnog stila, savršene atmosfere i fine doze komičnosti uranjane u klasični old school detektivski triler te iritantne ridliskotovske šizofrenije, razvučenosti i pretjerane dizajniranosti stvari koje bi daleko bolje funkcionirale sirove. No zahvaljujući snazi dobroga, rezultat je bio prilično dobar filmić, očito i dovoljno velik hit da smo sada, četiri godine kasnije, dobili i nastavak.

I kakav je?

Ponovo smo u Tajlandu, ponovo s odličnim Aaronom Kwokom i istom ekipom u sedlu – rezultat je stoga poprilično sličan prvom dijelu, ali ovog puta Kwok kao simpatično smušeni, ali sposobni privatni detektiv Chan Tam istražuje serijska ubojstva zajedno s policijom, gradeći kroz film radnju koja je daleko zbrčkanije ispričana (u kraćoj minutaži od prvog nastavka), s još više glupavog humora i žvake.

Iako slabija i manje potencirana, sočna atmosfera je i dalje tu (s posve drugačijom fotografijom) pa ako se mene pita, nema boljeg filmskog gradiva za ljeto od hongkonških krimića čija s radnja odvija u uzavrelom, znojnom, prljavom i uvijek egzotičnom Bangkoku. Zbog toga sam spreman i preboljeti mnoge negativnosti cjeline.

All seeing eye

Pištolj – čovjekov najbolji prijatelj

 

 

 

 Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.