head-bg-27.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Christmas Evil' (1980)

Ako nazovete odmah, dobijete i set noževa
Ako nazovete odmah, dobijete i set noževa
Kao mali gledao je mamu kako se ševi s Djedom Mrazom. A onda je prolupao...

Nastavljamo s našim prigodnim, blagdanskim bilješkama – možete li zamisliti bolji Božić od sjedenja pred TV ekranom s francuskom salatom u jednoj i pečenkom u drugoj ruci te očima prilijepljenima za toplu ljudsku priču o psihopati koji kolje zločeste?

Možda i možete, ali to je sada manje važno – 'Christmas Evil' jedan je od božićnih filmova koje ćete pronaći na polici s hrpetinom drugih kultnih prigodnih horora i trilera (ne i u Hrvatskoj, naravno, ali...), saga o Djedu Mrazu kao bedmadrfakeru, zapravo sredovječnom muškarcu/serijskom ubojici koji dane krati radeći u tvornici igračaka, a noći odijevajući se u poznati crveno-bijeli kostim i dostavljajući leševe u poklon-paketima. Otprilike.

Zapravo, ovdje je psihološki portret uma koji se raspada pod teretom trauma važniji od špricanja krvi pod okićenom jelkom, a u ovom slučaju to samo dijelom šljaka, jer Brandon Maggart okej je kao glavni sajko, plus što je duh niskobudžetnog indie filmaštva kraja sedamdesetih i početka osamdesetih nenadmašan; s druge strane, želja da se ozbiljnost izvuče iz šešira koji ju nije u stanju podnijeti stvari prečesto pretvara u pomalo antipatičnu davež. Dakle, dijelom blesavo i tupavo, a dijelom opako i šarmantno.

Uspomene, uspomene...
Uspomene, uspomene...
Djedove žrtve
Djedove žrtve

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.