head-bg-40.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'The Brain' (1988)

Blažene 80-te!

Hm, koliko smo to puta rekli? Nikad dosta! Pa evo još jednom: blažene 80-te! Pa što tko mislio o tome! Jer 80-te su bile zlatno doba za štancanje svakakvih nezaboravnih celuloidnih opskurija!

E pa evo jedne iz 1988 - "The Brain" iliti "Mozak"! Oh naslova! Oh filma! Ma kako ne voljeti film u kojem divovski mozak telepatski i kroz subliminalne poruke putem lokalnog TV showa (ironičnog naziva "Independent Thinkers" :) ) kojeg vodi njegov tvorac, Dr. Blakely, hipnotički opsjeda uglavnom nestašne, neprilagođene i napaljene srednjoškolce i tjera ih na ubojstva i samoubojstva?

 

Mozak ljudožder u akciji!
Mozak ljudožder u akciji
Opaki znanstvenik likuje...
Opaki znanstvenik likuje...

 

Divovski mozak! Da! I to isti onakav koji je točno 30 godina prije ovoga napadao nedužne civile u maestralnom "Fiend Without A Face"! Baš isti - sa kičmom nakeljenom kao rep kojim vitla i hvata žrtve! Isti, iako sa ovim nema veze! I ovdje nisu horde mozgova i nisu krvopijci već jedan jedini ali opako ubojitih misli! Divovski mozak koji ulazi u male ljudske mozgove! Uau! A kad pojede nešto ljudetine, čak i naraste i transformira se u čudovišnu zubatu kreaturu! Uau još jednom!
Svakako, ima tu i gorea, ma ima čak i pristojnih scena, ali ne bojte se - prevladava besmislena golotinja, besmisleni potezi likova, obavezna drvena gluma na kojoj bi ekipi pozavidjele i najjače ikone domaćih sapunjara... Ma sve što treba dobar, masni, debeli trash 80-ih!

 

Ljudetina deblja...
Ljudetina deblja...
AAAARGH! Mozak u napadu!
AAAARGH! Mozak u napadu!

 

I naravno, kako nalaže tradicija, red i kultura u osvrtima na dobar, masni, debeli, trash, evo i jednog, obaveznog, odabranog dijaloga koji najbolje dočarava duboku karakterizaciju likova iznjedrenu epskom metodskom glumom (he, he):

Tražeći glavnu junačinu Jima u kotlovnici istraživačkog centra (aka ludnice), prijatelj mu Will i cura mu Janet očajnički komentiraju:

Willie: "Janet, nikad ga tu nećemo naći."
Janet: "Moramo Willie!"
Willie: "Kako to misliš, moramo?"
Janet: "Ne znam."

Dakle, kvaliteta zajamčena! :)
ImageFacebook komentari
Komentari (3)add comment

warlock said:

...
Haha! razmisljam da li da skinem ovaj film,deliue da je zabavno. ;D
27.01.2007. u 23:23 h

arminio said:

...
"Fiend without a face" je daleko bolji pa ga pripremi kao kuru za oporavak poslije ovog... :)
28.01.2007. u 21:25 h

warlock said:

...
ni to nisam gledao :'(
29.01.2007. u 01:00 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.