head-bg-8.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'The Bermuda Triangle' (1978)

'Who will be the next?'

DVD ovitak
DVD ovitak

Upravo se pripremih da pošteno poplj... pardon, iskritiziram ovo kao jadni pokušaj krijumčarenja mediokritetske 'ghost-story' pakiranjem u uvijek privlačan omot misterije Bermudskog trokuta, kad me finale, i sam kraj, sasvim pristojno ugodno iznenadiše!

A priča je originalna k'o što je originalan i moj tekst :) Mali brodić sa šarolikom ekspedicijom sastavljenom od pijanaca, djece, njihovih roditelja, strašljivog kuhara, strojara gromade (legendarni Miguel Angel 'Fitzcarraldo' Fuentes) i drugih, za ovakve situacije tipičnih likova, kreće na ekspediciju u područje Bermudskog trokuta. Cilj je fotografirati nepoznate podvodne građevine. Naravno, pod izlikom 'neće baš nas', nitko se ne obazire na prijeteće događaje u tom području... A nered počinje kad klinka spazi nekakvu plutajuću lutku. Naravno, upecaju je i poklone maloj da se ima s čim zabavljati a mi polako shvaćamo da lutka nije samo lutka... A kako vrijeme odmiče, to shvaćaju i drugi sve više se pitajući koji se **** događa kad klinka počinje komunicirati sa lutkom dok magla postaje sve gušća, noćna plovidba sve teža, bizarne nesreće članova posade sve češće (i krvavije) a ni traga od kopna...

Što se zbiva na dnu?
Što se zbiva na dnu?
Misterija za misterijom!
Misterija za misterijom!

Unatoč prilično zahvalnom finalu, svejedno ne mogu opravdati krajnje čudne redateljske postupke poput npr. potpuno istog kadridanja 90% Fuentesovih scena (nakon 5-6 već postaje smiješno :) ) te doktora kronera koji je očito ekstra baždaren jer gotovo baš u svakoj sceni u kojoj se pojavjuje (a ima ih ohoho) ili pije ili puni čašu - a baš nikad nije pijan... Sitni propusti koje valjda samo ja vidim? Možda, ali morate biti skroz slijepi da ne primjetite impresivno drvenu glumu svih - čak i Johna Hustona koji očito pod stare dane nije birao kako će doći do para... Plus, atmosferu povremeno dodatno uništava u većini scena krivo iskorišten, a stvarno jako dobar score (iako, ponavljam se, finale čak i to donekle opravdava).

Moja lutka želi sirovo meso!
Moja lutka želi sirovo meso!
A danas nema ručka...
A danas nema ručka...

U svakom slučaju gledljivo i to megagigantskom zaslugom samog raspleta i atipične odjavne špice koja je sve samo ne to. I da ne spoilam previše - pogledati, nikako ne očekivati puno i film će vam 'ugodno sjesti'. Posebno ako volite jeftine produkcije žanra blagog horrora i misterije 70-ih... A mi spadamo u tu skoro pa izumrlu kategoriju! :)

Image


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.