head-bg-7.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Beautiful Sunday' (2007)

Kitano? Nije, ali motivi su isti
Kitano? Nije, ali motivi su isti
Još jedan korejski crnjak s pokvarenim policajcima, zlim gangsterima, osvetom i jurnjavom za nedostižnim iskupljenjem.

Koreja i dalje proizvodi najljepše filmove. Vizualno gledano, ovo je još jedan doprinos tezi da im na polju stila nema ravnih. Ostalo? Nije loše, uopće nije loše. Možda se malo previše trudi biti 'pop' i 'teška depra' u isto vrijeme, ali većinu vremena, spoj krimića, trilera i ubojito pesimistične drame funkcionira.

Koga bi izabrala – dobrog tipa koji je zgriješio ili lošeg koji nije zgriješio?, pita naš antijunak svoju buduću suprugu, djevojku koju je prije nekoliko godina silovao, a sada se uvukao u njezin život u potrazi za iskupljenjem. Druga, paralelna radnja koja samo čeka sudar s ovom, jest priča o policajcu i njegovoj potrazi za svojim iskupljenjem, a koji, kako bi platio bolničke troškove svoje supruge, pristaje obavljati prljavi posao za mafiju i upada u govna do grla.

'Beautiful Sunday' je besprijekorno dobro režiran, za što je zaslužan Jin Kwang-Gyo, koji manje-više uspijeva isporučiti ono što je i planirao – visokostiliziranu emotivnu bombu koja ima svojih rupa (napadno mahanje moralnom zastavom, primjerice), ali finale ih sve iskupljuje, onoliko koliko likovima i njihovim životima to ne polazi za rukom...

Dva homo sapiensa i jedan nož
Dva homo sapiensa i jedan nož
'Infernal Affairs'? Nije, ali...
'Infernal Affairs?' Nije, ali...

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.