head-bg-6.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'I Will Walk Like A Crazy Horse' (1973)

Nema struje zbog oluje, upali šibicu...
Nema struje zbog oluje, upali šibicu...
Muškarac odjeven u ženu porađa lubanju, penis-svijeća i jaslice s novčanicama prekrivenima crvima umjesto Isusa – ta, sve je to odrađeno već 1973!

Jedan od najvećih i najboljih, ludi pjesnik Fernando Arrabal, slavan po svom klasiku 'Viva la muerte', ali i po još dva naslova dostupna na DVD-ima s engleskim titlom, 'Guernica Three' i 'I Will Walk Like A Crazy Horse'. Uskoro mu u prodaju za englesko govorno područje dolaze i preostali filmovi, a u iščekivanju podsjećam na jedan od zaboravljenih klasika žanrovske avangarde, film o progonu na sajko-ubojicu, film koji je sve samo ne normalan film o lovu na ubojicu.

Arrabal (kao i njegov prijatelj Jodorowsky) jednostavno ne poznaje granice kada su simbolizam i nadrealizam u pitanju pa tako ovdje sve pršti čistim ludilom, iz scene u scenu.

Da, rade ono što mislite da rade
Da, rade ono što mislite da rade
Aj vont breeeejns!
Aj vont breeeejns!

Glavni antijunak je Aden Rey, u djetinjstvu maltretirani epileptičar koji ubija majku i bježi u pustinju, gdje upoznaje samotnjaka Marvela, čovjeka koji radi kolače od govana i pljeskom mijenja dan i noć. Zajedno sa svojom kozom pridružuje se Adenu pri povratku u grad, gdje živi u stanu s travnjakom i pomalo radi u cirkusu s lavovima, ali i pomaže prijatelju u bijegu.

Ali jao, što se sve događa u toj priči, ali i pozadini Edipovog kompleksa, kritike konzumerizma, kolektivizma i religije – pišanje, govna, kurci, transvestiti i kanibalizam na sve strane. Čista anarhija, ali savršeno ušminkana i jako, jako zabavna.

Deva i njezin vlasnik
Deva i njezin vlasnik
It's a boy!
It's a boy!

Image



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.