head-bg-22.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Grave Encounters' (2011)

Dobrodošli u ludnicu'Paranormal Activity' s još malo horora.

Duhovi i mockumentary format, ali s puno više plašenja koje se ne oslanja samo o zvuk i atmosferu, moderni trendovski paradoks u kojem lo fi film nastao na 'malo' može uzrokovati 'puno' samo ako se prikazuje u uvjetima posve oprečnima uvjetima njegovog nastanka, dakle u dobro opremljenim suvremenim kinima.

'Grave Encounters' također zasigurno više pogađa na velikom platnu i velikim zvučnicima, ali fino zabavlja i kod kuće – jako fino. A posebno fino eksploatira format u posljednjih nekoliko godina nevjerojatno popularnih paranormalnih TV programa, savršeno skidajući sve od stila i estetike do profila ekipe iz pojedinih naslova s kablovske. Ovo je priča o snimanju jedne epizode jedne od takvih emisija; klasični, jeftini, ali pali-ako-se-pametno-napravi find footage film u kojem dotična epizoda realityja po prvi puta u svojoj sezoni nailazi na nešto više od ušminkanog varanja svojih gledatelja.

Utoliko je 'Grave Encounters' premisom jako sličan 'The Last Exorcism' – počinje kao zajebancija i mock-parodija, a onda se pretvara u stravu te užas – pa ako ste voljeli jedan, voljet ćete i drugi. Zabavno, skeri, kul – format se neće potrošiti sve dok ima poštenih ideja i dobrih realizacija na lageru.

Jao, povraćam farbu!

Mmm, štakor, njam, njam...

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.