head-bg-35.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Horror Effects' (1988)

Image
Savini i Lia, okruženi zombijima
Tom Savini je Bog!
Svatko s elementarnim poznavanjem filmske povijesti zna barem temeljne informacije o ovom bivšem ratnom veteranu, koji je svoja iskustva s bojišnice i umjetnički talent iskoristio za revolucionariziranje filmskih efekata i kreiranje nekih od najimpresivnijih, najmaštovitijih i najrealističnijih komada prostetike, šminke, čudovišta i gore eskapada u povijesti. 'Martin', 'Dawn Of The Dead', 'Creepshow'... Zatim gluma u filmovima poput 'From Dusk Till Dawn' (jedan od Tarantinovih važnijih hommagea njegovom opusu) i još tridesetak drugih naslova. Savini je, jednostavno, jedna od ključnih točaka filmske povijesti.

U ovom dokumentarcu, koji ga hvata taman na vrhuncu karijere (izlazak iz osamdesetih), Tom s kćerkicom Liom u krilu otkriva najvažnije filmske trikove koje je do tada odradio, pokazuje ekskluzivne behind the scenes snimke, priča anegdote sa setova (kako je Romera plašio umjetnim majmunom, primjerice) i otkriva strast za plašenjem djece iz susjedstva svojim genijalnim umjetnim čudovištima. Dobijamo uvid u njegov studio, mehaniku zombija i upoznajemo ljude koji mu pomažu pri realizaciji, kao i tehnike rada s redateljima te metode testiranja pojedinih zamisli (rupe od metaka, zapaljena noga...). Zabavno, edukativno i naprosto obavezna lektira.
 
Image
Pozdrav suncu
Image
Važno je smiješiti se

Image


Facebook komentari
Komentari (2)add comment

beram said:

sex machine
pa to je sex machine !!!
25.07.2006. u 14:38 h

velimir said:

...
Između ostalog i Sex Machine, da :) Zakon mi je da se s njim Arminio jedno vrijeme dopisivao... je li, Arminio, mogao bi ti oživjet malo tu komunikaciju :)
25.07.2006. u 15:02 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.