head-bg-34.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Hair Extensions' (2007)

Ovdje je postalo čupavo!
Ovdje je postalo čupavo!
Dlake ubojice!

Kosa koja krvari i tip koji krvari kosu – kad ste to zadnji put gledali na filmu? Motiv curice s dugom crnom kosom koja čami u kutu sobe bilo je jedno od najvećih oružja u posljednjih pet, šest godina J-Horora pa je došlo vrijeme da se ukloni curica kao repetativni motiv i ostavi samo kosa. Oštra, gusta i crna kao ugljen.

No, iako se o ovom filmu pričalo kao o J-Horroru s poznatim glumcima (Chiaki Kuriyama, Ren Osugi), interpretacija je pogrešna, obzirom da je riječ o mješavini J-Horor estetike (ponovo duboko ukorijenjene u japanskoj kaidan tradiciji) i guro nansensu (minus ero) žanra. Guro nansensu oduvijek je bio oružje redatelja Sion Sona, koji se igrao njegovim motivima u svom velikom hitu 'Suicide Circle', a zatim mu posvetio punu pažnju sa 'Strange Circus'.

Ovog puta, uživamo u nešto komercijalnije upakiranoj (njegov prvi film za veliki studio Toei) priči o friku (Osugi) odjevenom u košulju od američke zastave, koji reže kosu leševima i prodaje ih frizerskim salonima, kao ekstenzije koje pakira u krletke za ptice. Jednog dana, naiđe na 'ukletu kosu', a 'uklete ekstenzije' počinju njihove vlasnice koštati života. Tu je i paralelna priča o okrutnom zlostavljanju djeteta (genijalna mala glumica Miku Sato), kao i poslovno i privatno životno putovanje zavodljivo egzotične Chiaki...

S kosom doslovno posvuda – dlake izlaze iz rasporenog trbuha, jezika, noktiju, obraza, svjetala automobila, vrhova prstiju, očiju, faks mašine... S puno ludih CGI egzibicija i urnebesnim, pravim guro nansensu krajem, koji samo pokazuje koliko cijelu stvar ne treba shvaćati ozbiljno.

U svakom slučaju, film kojeg ćete se sjetiti svaki put kada pronađete dlaku u juhi...

Čudesni svijet ekstenzija
Čudesni svijet ekstenzija
Seksi?
Seksi?

ImageFacebook komentari
Komentari (3)add comment

Zeljko said:

...
eh
bas jucer pronasao eng titl :D
nadam se da ce mi se dopasti kada dodje na red :D

13.01.2008. u 14:41 h

Velimir said:

...
ako voliš Chiaki i ero guro pop zabavu, mora ti se svidjeti. ako ne, nemoj ni gledati :)
13.01.2008. u 14:46 h

Zeljko said:

...
;D imao sam na početku osjećaj kao da gledam paralelno 2 filma na 2 monitora :D

kasnije je postalo mnogo zanimljivije ali do krala luuudo... nisam oduševljen a nisam ni razočaran... zapravo jesam... glavna junakinja je ljepotica... ali sam skontao da ima cudan nos :o
ocito je kako ovo kino presdtavlja neku japansku furku u koju bas nisam do kraja upucen :(
06.02.2008. u 18:45 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.