head-bg-25.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Gong Tau: An Oriental Black Magic' (2007)

Šokantno? U tome i je poanta
Šokantno? U tome i je poanta
Krasue u modernom Hong Kongu! S kilogramima gorea!

Herman Yau režirao je neke od najboljih, najkrvavijih, najluđih i najpoznatijih Cat III klasika u povijesti, poput proslavljenih 'Ebola Syndrome' i 'The Untold Story'. A kako se snalazi u istom žanru danas, točnije u 2007. godini?

Čudno, ali netko se u Hong Kongu dosjetio kako bi u digitalnoj eri valjalo oživjeti stari dobri žanr crnomagijskog horora, koji je nekoć vladao britanskom kolonijom, a i danas je posebno živ i zdrav u Tajlandu. HK Cat III već dugo nije snimio ništa razvikanog s temom uroka, magije i vradžbina. Do sada.

Mješavina CGI-ja i prave mesine donosi goretastični moderni doprinos povijesti, pomiješan s krimićem (policija lovi ludog kilera koji im se osvećuje likvidirajući žrtve crnomagijskim ritualima), s pregršt scena kakve samo Hong Kong danas može pokloniti svijetu, od eksplicitnog raspadanja glave male bebe izbodene sto puta (s CGI crvima koji izlaze iz rana) i još eksplicitnije obdukcije mrtvog policajca (prava mesnica) do – pravog pravcatog malezijskog krasue duha!

Prava pravcata krasue beštija se rađa
Prava pravcata krasue beštija se rađa
Nikad više za klavir
Nikad više za klavir


O mitološkoj tradiciji krasue duha, zapravo povampirene odrezane leteće glave s obješenom kičmom, plućnim krilom i dijelom cijedeće utrobe već smo pisali u 'Žutom titlu', nakon što nas je oduševila u malezijskom klasiku 'Mystics In Bali'. U novijoj verziji pamtimo je i u tajlandskom hororu 'Ghost Of Valentine', koji smo prije koje godine gledali u Udinama. Ova suluda pojava toliko je popularna na potezu od Malezije preko Kambodže do Tajlanda da je upravo u Tajlandu možete vidjeti čak i u TV reklami za žarulje!

Osamdesetih, glumci su u ovom žanru jeli i povraćali prave gusjenice na filmu. U novom mileniju, muke ih je poštedio kompjuter, što ruku na srce oduzima dio 'draži' (posebno ako izgleda loše, a ovdje scena riganja baš i nije impresivna), ali 'Gong tau' svejedno ostaje dobrom zabavom za lovce na gore i krvavi voodoo jugoistočne Azije.

Komšija, može pet deka više?
Komšija, može pet deka više?
Ipak, nije sve tako crno. Ima i nešto ružičastog
Ipak, nije sve tako crno. Ima i nešto ružičastog

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

Aryx said:

...
odlicno! :D ovo se odmah skida/gleda ; inace da bas steta sto vise nema pravog riganja kao npr. u The Boxers Omen , nego se ide samo na cgi :(
28.02.2008. u 15:26 h

Velimir said:

...
riganje koje ja posebno pamtim je ono iz Centipede Horror...
28.02.2008. u 17:51 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.