head-bg-24.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Krvnik' (2008)

Lijepo...
Lijepo...

- "Gdje je Vatroslav?"
- "Koji dio Vatroslava?"

Hoćete još? Nema problema! Bacite se na "Krvnika"! Jer ovo je samo jedan od hrpe sličnih ludih dijaloga iz ovog domaćeg jednosatnog slashera, najnovijeg specijaliteta filmske kuhinje požeške ekipe "Castrum film", u režiji Sandija Mancea.
Priča je ovo o madmaxoidnoj budućnosti u kojoj vlada nedostatak benzina, morala i zakona gdje maloj bandi misteriozan bajker, identiteta sakrivenog iza vizira crne kacige, dodatno smanjuje članstvo likvidirajući im jednog po jednog pripadnika na najbrutalnije načine... Kako, tko, koga i zašto? Sve odgovore i razrješenje enigme donosi interesantan obrat i prilično zanimljivo finale.

Službeno vozilo bande
Službeno vozilo bande
Krvnik u akciji
Krvnik u akciji

Iako pati od klasičnih boljki kućne produkcije (audio-vizualni tehnički nedostaci opreme tj. "consumer" kamere, preslabo osvjetljenje eksterijera, povremen problem sa kontinuitetom, glumom i malko edwoodowskog sindroma brkanja dana i noći ;) ) "Krvnik" je prepun dobrih lokacija, sirovih dijaloga, inventivnih štoseva (poput koketiranja sa nijemim filmom koristeći u jednoj sceni telope umjesto dijaloga), pristojnog gorea, a nadasve puca od žanrovskih posveta (od torture porna do grindhousea) i hrpetine entuzijazma... I naravno, brutalnih prizora među kojima se ističe jako dobro odglumljena i neugodno duga scena mučenja (posebno preporučujem dio sa bušilicom!) te finalni okršaj sa kaskaderskom vatrenom vratolomijom dostojnom i "velikih" filmova što zajedno sa fenomenalnim originalnim scoreom čini zabavan homemade slasher kakvog se ne bi postidio ni legendarni Andreas Schnaas - jedan od naših najdražih low/no budget homemade trash gore itd. itd. itd. autora koji je karijeru izgradio upravo na sličnim uratcima.

Zašto ne osjećam prste?
Zašto ne osjećam prste?
Zašto ne osjećam noge?
Zašto ne osjećam noge?

No, postoji jedan veliki problem - kvaliteta slike DVD-a koji Castrumaši distribuiraju. Kažu da je problema bilo od kamere do kodiranja... Pa dečki, slika je zaista loša i prepuna artefakata kompresije. Povremeno zna biti toliko loša da se teško vidi što se događa pa u nekim scenama kvari odličan gore. A to je šteta. :(

Za slijedeći projekt preporučujem ili promijeniti kameru ili pročitati upute! ;)))

Za sve informacije o filmu i upute kako doći do svoje kopije, navratiti na službeni blog filma a trailer možete pogledati i tu.

Image


Facebook komentari
Komentari (2)add comment

bakamile said:

...
Cool. Izgleda da se ekipa dobro zabavljala.
18.11.2008. u 21:10 h

sandi mance said:

...
radi se ponovna montaza u boljem programu...isprobali smo i slika bude savrsena...tako da ce slika biti savrsena za nadolazece festivale
12.01.2009. u 13:56 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.