head-bg-44.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Nanami And The Inferno Of First Love' (1968)

Vidi ća san ulovila!
Vidi ća san ulovila!
Shuji Terayama na scenariju – treba li bolja preporuka?

Zapravo, to i jest razlog zbog kojeg sam ga ja brže-bolje pogledao; Terayama jest jedan od mojih omiljenih... pa, mogli bismo reći umjetnika, jer film je samo dio renesansnog spektra u kojem je operirao ovaj genijalac. Ovog puta, u formi koautora filmskog scenarija za ludu novovalnu psihoanalizu odrastanja.

Godarovski na kvadrat, s jedne strane, ali s druge tipično japanski – prepun ludila, Edipovog kompleksa, pedofilije, sadomazohizma i slojevitih analiza mladog uma u jednako kompleksnom poslijeratnom japanskom društvu. I zbog toga, naravno, daleko zanimljiviji od većine Francuza. Ono što je ludo je to da je 1968. bio nominiran za Srebrnog medvjeda u Berlinu – bi li se jednom ovako rubno radikalnom, praktički studentskom 16mm filmu to moglo dogoditi danas?

Susumu Hani, poznat kao majstor docudrame, režira pravo malo remek-djelo o nesretnom odrastanju, traumama iz prošlosti koje progone mladića u potrazi za ljubavi, seksom i odgovornostima odrasle osobe u koju se pretvara, ili barem pokušava pretvoriti. Njegova prva prava ljubav je prostitutka, a on je zlostavljan, krivo optužen pedofil. Ima li to budućnosti?

Goli bez sedla
Goli bez sedla
Šoubiznis
Šoubiznis

Image



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.