head-bg-44.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Merantau Warrior' (2009)

Lomljava
Lomljava
Je li Indonezija novi Tajland?

Tko to zna. Nadajmo se da jest. Samo neka se širi virus tvrde i opako dobre akcije, naš blagoslov je tu – ako ste se pomalo umorili od laktova i koljena tradicionalnog muay thaija, eto demonstracije silata, borilačke vještine jugoistočne Azije, koja dominira ovim, najvećim azijskim borilačkim hitom sezone.

Za početak, 'Merantau Warrior' nije samo tipični izdanak indonezijske moralke, zapakirane u sjajnu fajtersku eskapadu, već i jedan od produkcijski ponajboljih indonezijskih filmova koje sam gledao, posebno ako govorimo o žanrovskim uracima!

Priča je klasična – naš junak je moralna vertikala koja slaže negativce u horizontalu, mladac koji sa sela dolazi u Jakartu pa se ni kriv ni dužan nađe u vrtlogu zla velikog grada, u bobri s međunarodnim lancem prostitucije. Ima tu neizbježno iritantnih zapadnjačkih glumaca, poput glavnog psihopata, karikaturalnog utjelovljenja zlog Zapadnjaka, ali i lijepih žena te puno odličnih, masnih šora. Drama susreće akciju i egzibicije na krovovima, kontejnerima, motorima, mostovima, u liftu, klubu... Sve što smo očekivali, dobili smo.

Nadajmo se da ovo nije prvi i zadnji ovakav, stiliziran i atraktivan primjerak moderne indonezijske akcije, tj. da je 'Merantau Warrior' početak jednog lijepog prijateljstva.

Kakva pucačina!
Kakva pucačina!
Ona
Ona

Image Image

Komentari (1)add comment

Makotoichi said:

...
dosta dobar.. nije još na nivou Tajlanda (neke stvari su malo nespretno izvedene) ali to je razumljivo..
plus što, jbg, Panna nas je razmazio :))
ipak, Iko Uwais bi mogao biti novi Tony Jaa, čak postoji i fizička sličnost..
jedva čekam The Raid!!
07.02.2012. u 08:54 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.