gunsight.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


‘Nosferatu in Brazil’ (1970.)

Image- Hej, dobio sam novu kameru - oćmo snimat šta?

- Ajmo... a šta?

- Ajd da snimimo neki horor s golotinjom... baš mi se to sviđa...

- Može! Ajd da snimimo... vampira kako šeće i pije krv!

- Super! Ja ć bit Nosferatu! A ti me snimi... idemo u park naganjat polugole curice! Biće super film to...

- Nemamo mikrofon ni ništa pa ne možemo snimit zvuk, al nema veze - nabacit ćemo glazbu s ploča mog starog koje je pokupio na putovanjima.

- Može! A ubacit ćemo i par komadića iz drugih filmova da izgleda bolje.

- Ajmo !

...

Tako je najvjerojatnije započela ‘pustolovina’ snimanja ‘Nosferatua u Brazilu’. Naime, ovo što se udostojilo nazvati filmom nevjerojatno je stupidna, besmislena i debilna nakupina pokretnih slika snimljenih u stilu lošeg kućnog videa na 8mm film i začinjena glazbenom podlogom koja se kreće od psihodelije, ultrairitantnog brazilskog popa, hipi-pjesmuljaka i narodnih plesova egzotičnih zemalja ... Ja definitivno u sat vremena, koliko ovo mučenje traje, nisam uspio shvatiti ništa jer sve izgleda kao slijed struje svijesti ili ružan san ili... Zapravo, ovo je očigledno promašen pokušaj snimanja amaterskog art filma bez glave i repa!

Evo, da bacim par detalja:

- nema dijaloga, već samo očajna glazbena podloga koja se povremeno prekida u pola scene

- glavni lik koji glumi Nosferatua ima frizuru Roberta Planta i plašt (i takav se šeće po gradu, čak i autostopira!), a u jednoj sceni na plaži ima samo kupaće i plašt?!?!?!!

- naganja mlade djevojke koje su u pravilu oskudno odjevene ili u toplessu (!?!), a sve to po nekakvom parku (sumnjam da je Brazil :) )

- muške žrtve ubija letvama i kamenjem

- negdje nakon 30 minuta film se završava i počinje novi (?!), još luđi i sadrži scene plesa u transu, klanja kokoši, simulirane auto-kastracije, soft-seksa bez golotinje, napada mumija (pomiješanih s insertima iz klasičnih filmova o mumijama), katastrofalno neuvjerljivog mučenja cigaretama guranjem u... itd. itd. itd.

Da ne duljim, katastrofa širih razmjera... Pogledati samo ako ste blesavi kao ja :)


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.