head-bg-45.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Night Of The Lepus' (1972)

Divovski zečevi ljudožderi! I Janet Leigh! I Stuart Withman! I DeForest Kelley! Oni ne divovski nego normalne veličine i u ekipi boraca protiv velikih zlih mutiranih Zekoslava Mrkvi (aka velikih zlih mutiranih Duška Dugouška u množini :) )!

DVD ovitak
DVD ovitak
Obični mali zečevi se namnožili i obezobrazili pa nesmiljeno uništavaju usjeve. A stručnjak za suzbijanje svakakvih pošasti koje muče poljoprivrednike Amerike, odluči na svoju ruku isprobati eksperimentalni preparat nadajući se da će izazvati smanjenje populacije zečeva. No nestašluk njegove kćeri dovede do puštanja jednog od testno inficiranih primjeraka u prirodu a mutacija koja izaziva rast (nuspojava preparata), nakon parenja i prenošenja mutiranih gena na potomstvo, i do sveopće katastrofe.

Besmrtno! I nevjerojatno kako stupidno zvuči ideja o mutiranim divovskim zečevima koji terorioziraju američke seljake - a opet, čudo jedno kako zabavno može izgledati film napravljen po dotičnoj ideji unatoč činjenici da su efekti na trenutke dozlaboga šlampavi ali minijaturni setovi, po kojima u slowmotionu trči krdo zečeva uz potmuli konjski topot, glasno disanje i škrgutanje, vrlo uvjerljivi... A da ne spominjem u zečeve kostimirane ljude... :)

Nešto malo gorea, puno više zečetine, nekoliko odličnih scena i činjenica da je ovo valjda jedini film o divovskim zečevima ubojicama (dok netko ne napravi remake ili novu adaptaciju romana Russella Braddona "The Year of the Angry Rabbit" po kojoj je i ovaj snimljen) garantiraju mu mjesto u povijesti filmskih nebuloza i mjesto na popisu horrora prikladnih za gledanje na uskršnje blagdane (hm, kad razmislim, postoji li uopće još koji kandidat? :) )

Neće oni meni 'dva zeca, tri zeca'!
Neće oni meni 'dva zeca, tri zeca'!
Stampedo
Stampedo

I za kraj obavezan citat! Da, da... iako je film smrtno ozbiljan i "normalno" dobar, kroz škrgut i dahtanje stampeda zečeva kao da se nonstop čuje "trash, trash, trash..." - e a onda ne može proći bez citata... :) Dakle, pred nadolazećim stampedom zečeva, policija evakuira grad i upada u otvoreno kino (gdje se, usput rečeno, upravo prikazuje "Tom i Jerry"! |o) ) urlajući na megafon publici u automobilima:

"Pozor! Pozor! Dame i gospodo, pozor! Približava nam se krdo zečeva ubojica a mi očajnički trebamo vašu pomoć..."

Besmrtno!

Haznfefer
Haznfefer
Napucaj ga sad, napucaj ga sad!
Napucaj ga sad, napucaj ga sad!

Image


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.