head-bg-17.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Thirst' (2009)

Ovakav kadar nazivamo 'parkčanvukovskim'
Ovakav kadar nazivamo 'parkčanvukovskim'
Mračna, duhovita, seksi, moderna vampirska bajka.

Nekoliko je genijalnih redatelja ove godine uronilo u horor-trend, donijevši svoje vizije dekonstrukcije žanra, tj. posudbe tek nekih njegovih elemenata za svoje klasične arthouse igračke: Ratanaruang i Von Trier uhvatili su se ljudske ljubavi i mržnje prema prirodi, a dežurni korejski genijalac Park Chan-wook uskočio je u vlak nešto lukrativnijeg vampirskog trenda te snimio – a što se drugo uopće moglo očekivati? – posve drugačiji film o krvopijama među homo sapiensima.

Nije horor, već drama sa snažnim elementima crne komedije (i malo horora, naravno), a iako po sinopsisu zvuči tako holivudsko-stripovski – svećenik se prijavi za pokusnog kunića tajnog projekta pronalaska cjepiva protiv ubojitog virusa, ali u procesu postane vampir pa otkriva čari seksa, pomažući djevojci da se oslobodi Pepeljugine sudbine – u izvedi je sve samo ne banalan; štoviše, riječ je o vrlo slojevitoj, sjajno snimljenoj priči o ljubavi, čežnji, strasti, obitelji, društvu i religiji. O 'dobrom zlu' i 'zlom zlu'.

Gay vampir
Gay vampir
U ime oca, sina i mrtvog tijela
U ime oca, sina i mrtvog tijela


Stilski, ovo je jednim dijelom 'povratak korijenima', jer 'Thirst' nije predoziran inventivnim egzibicijama koje su stvorile termin 'parkčanvukovski', a što je, zapravo, nakon razuzdanosti 'I'm A Cyborg, But That's OK' vrlo osvježavajuća promjena, koja ponekad vuče čak i na europsku dramu. Ali sve ostalo je ugodno poznati teren – sposobnost kombiniranja emotivnog i mračnog sa smijehom i krvi još je uvijek itekako 'parkčanvukovska'.

Žestoki seks, riganje krvi kroz klarinet i cuclanje iste kroz (prstima izravnanim vadičepom) izbušeno srce, samokažnjavanje batinanjem zbog erekcije i ponovo sjajni Kang-ho Song u glavnoj ulozi. Početak je malo zbrzan i sve je možda ipak mrrrvicu predugo (133 minute), ali kao cjelina svejedno je jako, jako dobro. A zadnjih pola sata je nešto najbolje ikad.

Romantika samoranjavanja
Romantika samoranjavanja
Slađe od mlade janjetine
Slađe od mlade janjetine

ImageFacebook komentari
Komentari (5)add comment

sandi mance said:

...
dam se klad't da na 4. slici žica tampon za čaj!
10.11.2009. u 04:23 h

Zeljko said:

...
gulo opet sere o filmovima koje vi hvalite :D sva sreća da ovo otprije ganjam pa cu svakako pogledati
11.11.2009. u 18:14 h

Velimir said:

...
a ja se dan poslije još pitam jesam li ga možda trebao još više ishvaliti...

kao ovi, recimo:
http://twitchfilm.net/reviews/2009/11/k-film-reviews-thirst.php

:)
11.11.2009. u 21:53 h

Dečko koji obečava said:

...
jedva sam čekao da izađe a sad mi stoji 4-5 dana! jebiga kad sam konačno počeo gledat kenny vs spenny!:-)
mislim da ću ga danas odradit. izašo je i neki Assassins kao najbolje iz HK nakon Infernal Affairs... trebalo bi i to...

14.11.2009. u 09:37 h

SolitudEE said:

...
Meni nije film bas legao, previe stila, premalo price. Btw posljednja scena mi je posebno unistila film. talkin' 'bout queen of the damned. pretpostavljam da ni tu to nije prvi put uradjeno, ali ipak ...
17.11.2009. u 05:46 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.