head-bg-26.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Seventh Moon' (2008)

Voljelo se dvoje mladih
Voljelo se dvoje mladih
Žrtvovanje je najbolji bračni poklon!

Mladi američki par provodi medeni mjesec u kineskim zaselcima gdje prisustvuju ceremoniji žrtvovanja papirnatih strašila što, navodno, tjera gladne noćne duhove za punog mjeseca. Pijani i pod dojmom viđenih rituala, zalutaju vozeći se ka prenoćištu pa i sami postaju žrtveni dar praznovjernih seljana. Džunglom, rižinim poljima i u mrklom mraku progone ih gola, pogrbljena i ćelava stvorenja, nalik na one iz 'Descenta'. Barem ostavljaju takav dojam dok ih se konačno ne odblura, a u tom momentu film već opasno tone.

Baš kao i njegov kolega po 'Blair Witchu' Daniel Myrick u 'The Objectiveu' i Eduardo Sánchez ima potrebu zasrat film na njegovoj polovici i odvest ga u najnepotrebnijem smjeru - onom dokazivanja ljubavi po cijenu smrti. Zamislio je to Sanchez izvesti nekako atipično, valjda je htio neku inovaciju, neku originalnost, jer neće valjda šumski ćelavci ganjati dvoje američkih turista po šumi cijeli film? Ipak je tisućljetni mit u pitanju! Razmišljao je on nekako u ovom smjeru - seljanima je žrtva prihvatljiva jer se radi o strancima, a možda se i duhovi primire uz malo inozemne ljudetine. Ali da ne bi bilo nismo znali, i seljani su ljudi, makar bili Kinezi pa mladima priušte posljednji seks dok ih ovi promatraju i potiču na razmjenu nježnosti uz svijećem osvijetljen hram čime cijelih osamdesetak minuta navigava do ponora strpljivosti i ruba zdrave pameti. I normalno da nije dosta jer tek potom krene ping-pong ljubavne ekspresije i dokazivanja tko koga više voli i obožava.

Legenda kaže: Kad je pun mjesec...
Legenda kaže: Kad je pun mjesec...
Dosta mi je kokoši, pasa i svinja!
Dosta mi je kokoši, pasa i svinja!
U pozitivnije strane svakako spada dobra glumačka postava koja, čak i sa bljutavim prevratom, film odvede do kraja na već solidno pogrbljenim plećima. Također treba spomenuti prednost snimanja na lokaciji koja sveukupni dojam od početka fino diže i gradi, ali ne zadugo jer je, nažalost, kamera toliko trzava da izaziva vrtoglavicu već nakon desetak minuta gledanja, a pretjerano potencirana jeka dozivanja nakon nekog vremena uništava inače neloš zvučni tepih. I tako, mic po mic ode film u krasan kroasan, a ja bi baš volio da je ostao u šumski slasher điru.

Dug je još život pred Myrickom i Sanchezom pa još, zajedno ili odvojeno, stignu dati nešto bolje i smislenije. Po mogućnosti bez, po zdravu pamet uvredljivih prevrata.

Image

Image



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.