head-bg-40.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Rampage' (2009)

U prolazu...
U prolazu...
Politička satira na Bollov način.

Uwe Boll je već s 'Tunnes Rats' dokazao da može snimiti solidni film, onda kada hoće, a sada je pokušao dokazati da je u stanju demonstrirati kako to izgleda dobar. I uspio! Kako je Uwe u posljednje vrijeme dosta u post-'Postal' političkom modu, 'Rampage' je njegov bizaran komentar na trenutno stanje svijeta, politički i ekonomski kolaps kojim se eksplicitno bavi još od puštanja vijesti na početku filma, u sceni kojom se očito odaje počast svemu u rasponu od 'Taksista' na ovamo, samo traljavo da se ubiješ. Ali na kraju krajeva, ovo ipak nije ozbiljna psihološka studija pucanja po šavovima – prije svega zabavna, krvava i u osnovi eksploatacijska verzija teme.

Ovog puta, imamo mladog Billa, luzera iz malog grada koji zarađuje popravljajući automobile, slobodno vrijeme provodi dižući utege, a kad jednog dana potpuno prolupa, navuče neprobojno odijelo i krene masakrirati sve što stigne po cesti! Jeftine STV osamdesete, vrišti sažetak! Skoro pa!, pohvala je Bollu, koji je ovaj film završio taman prije nego je stigao u Hrvatsku snimiti nekoliko novih.

Stalno ljuljajuća, živčana kamera zna biti malo iritantna, gluma nije na visokoj razini, poruke se nabijaju na nos bez takta, ipak je to i dalje B-liga, naravno, ali sve to nadomješta ludilo u drugoj polovini, akcija, krv i brutalno crni humor – nasumično rešetanje koje je gotovo pa kao iz video igre, prigodno, kad dolazi od čovjeka kojeg su video igre i proslavile. Eto, Uwe je snimio dobar te itekako gledljiv film.

Zli Robocop
Zli Robocop
Dobre stare eksplozije
Dobre stare eksplozije

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.