gunsight.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Perfect Blue' (1997.)

ImageInače imam problema s crtićima – na kratkometražne mi se ne da trošiti vrijeme, a uz dugometražne redovno zaspem. Još sam izbirljiviji kada su anime u pitanju – mogu ja biti najveći fan japanskog filma, ali crtići, brate mili... malo mi je stvari u toj kategoriji gledljivo. Sve ovo nabrajam samo zato da znate da će sljedeća izjava time imati malo veću težinu – 'Perfect Blue' čisto je remek-djelo i jedan od ponajboljih animiranih filmova uopće, a posebno kada govorimo o animama!

Zamislite klasični giallo prebačen u svijet japanske anime, crtić koji je istodobno i noir triler o serijskim ubojstvima, seciranje opsesija modernog, pop Japana i intimna priča o problemima Pop Idola, djevojke zvane Mima, koja se nakon teen karijere u grupi CHAM odlučila prebaciti na glumu. 'Ozbiljnim ulogama', koje su zahtijevale i brutalne scene silovanja...

Jedan pomahnitali fan, ponešto seksa, pokvarenih menadžera i producenata te ludih halucinacija kasnije i 'Perfect Blue' ostavlja dojam pravog, nabrijanog, savršeno režiranog i montiranog, napetog i impresivnog filma, kojeg potpisuje Satoshi Kon ('Tokyo Godfathers', još jedna anima koju svi hvale i koju imam, a nikako da je pogledam. Mislim da sada hoću...).

Postoji i igrana verzija, a 2002. ju je snimio Toshiki Sato. Ako netko ima, neka viče...

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.