head-bg-51.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'We Are What We Are' (2010)

Di je Freddy?Ljudsko meso, po modernom receptu.

Jedan je britanski kritičar rekao da je 'We Are What We Are' za film o kanibalima ono što je 'Let The Right One In' bio za vampirski žanr – iako usporedbu ne treba shvatiti pretjerano doslovno, ona možda najbolje opisuje ono o čemu je ovdje riječ. Jer, 'We Are What We Are' jest film o ljudožerima, ali je snimljen, režiran i upakiran kao klasični meksički arthouse, spreman ići po festivalima kao drama, sve dok se duboko uznemirujuća atmosfera, taman kad se dovoljno uvuče pod kožu, ne rascvjeta u uznemirujuće klanje.

Sve ostaje u obitelji, dakle, u ovoj poremećenoj sagi o familiji meksičkih ljudoždera koja ostaje bez pater familiasa pa je primorana brinuti se o daljnjoj nabavci ljudskog mesa. Sinovi i kćer moraju naći nešto za napuniti tanjur, a nisu previše sretni što je dostupni obrok uglavnom sastavljen od pedera i kurvi...

Policija koja istražuje slučaj kanibalizma (po običaju) je nesposobna i korumpirana, a svijet sveopće prljavštine, bijede, sivila i noćne more savršeni je paket za priču koja u isto vrijeme funkcionira i kao drama, i kao horor, i kao triler i kao satira u rangu 'Dogtooth' – ali je u svakom pogledu dobar, gledanja vrijedan gurmanski spektakl.

Pokvareno meso

Majstor struke

 

 

 

 Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy