head-bg-29.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Wake Wood' (2010)

Nisi oprao zube, majketigaspalim!Britansko pogansko selo.

Ne vjeruj Britancu koji svoje filmove hvali – to je prvo pravilo gledanja bilo čega što dolazi iz Britanije, a da je strašno ishvalila britanska kritika. Posebno ako govorimo o žanrovskim ostvarenjima. A posebno ako govorimo o žanrovskim ostvarenjima koja odlaze iz nedavno oživljenog legendarnog studija!

'Wake Wood' je prvi naslov legendarnog Hammera (snimljen u koprodukciji s Ircima) nakon čak 30 godina, film koji je kikstartao proizvodnju i na otoku odmah bio razvikan kao 'Wickerman 21. stoljeća'. No je li uistinu tako?

Scenarij je dobar, priča je kul – bračni par ostaje bez kćeri, nakon čega u mjestašcu zvanom Wake Wood otkrivaju lokalni poganski ritual, pomoću kojeg mrtvi ustaju iz grobova. Pa odluče probati...

No izvedba, iako nije jako loša, nažalost je mogla biti i bolja. Nije problem u nedostatku novca i tome što ne krije niskobudžetni karakter, nego što je film jednostavno snimljen i režiran kao prosječni TV/STV proizvod. Creepy djeca su uvijek plus, ima finih old school ljigavosti pa čak i scenu ubojstva kravljom guzicom, ali smeta to što je stvarno mogao odličan, s malo boljim autorskim zahvatom.

Ritual

Igračke za groblje

 

 

 

 

 

 



Facebook komentari
Komentari (1)add comment

Zeljko said:

...
mmmmm zanimljivo
30.03.2011. u 18:27 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.