'Bad Biology' (2008)

odabrao: Velimir


U napad!
U napad!
I was born with seven clits!

Prva rečenica u filmu! Eh, koliko sam dugo ovo čekao. Od prve vijesti da Frank Henenlotter snima novi film nakon 16 godina, naježio sam se – ipak je to čovjek koji nam je podario klasike kao što su 'Basket Case', 'Brain Damage' i 'Frankenhooker'. I jel' se čekanje isplatilo? Pa, znao sam da je lud, ali ovoliko...

'Bad Biology' je, u nedostatku boljeg termina, posve suluda body-horror-crnohumorna-seks-komedija, svojevrsna zbirka bizarnih epizoda povezanih temeljnom šekspirijanskom pričom: djevojka koja ima sedam klitorisa i porađa djecu dva sata nakon što zatrudni bori se sa svojom nimfomanijom, dok muškarac s pola metra dugačkim oživjelim penisom ovisnim o tabletama pokušava naći lijek za svoje probleme. Je li njihov susret jedino rješenje?

Niski budžet, siromašni produkcijski uvjeti, šlampavost i loša gluma se podrazumijevaju, nije Henenlotter baš toliko evoluirao (srećom, stari trikovi su prisutni, kao što je stop-motion animacija i gumena prostetika, ali nije mi jasna opsesija indie reperima...). No sve je to nebitno uz ovakav tulum, koji jest neprekidan, ali kulminira u slasher-finalu, s kurcem-napadačem kojem naša junakinja daje umjetno disanje nakon što se predozira. Fantastično.

Porođaj je bolji od orgazma, kaže ona
Porođaj je bolji od orgazma, kaže ona
Ne želite znati što je ovo...
Ne želite znati što je ovo...

Image



Facebook komentari
Komentari (2)add comment

seppuku82 said:

...
Konacno je vani!!
Bad Biology mi je trenutacno prioritet za nabavku i gledanje :))
14.03.2009. u 17:38 h

Zeljko said:

...
:D iiiiiiiiiiiiii jel cemu ovo :D
04.04.2010. u 23:21 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
zutititl