'Fatal Move' (2008)

odabrao: Velimir


Prokleti karijes...
Prokleti karijes...
Sammo Hung i Simon Yam u borilačkom gore krimiću – kako tu išta može poći po krivu?

Izgleda da ipak može. Ne nasjedajte na recenzije na netu koje pljuju 'Fatal Move' zbog nedostatka krvave akcije koju su vidjeli u trejleru – prva verzija koju su mnogi požurili gledati je cenzurirana i izmasakrirana. Ako se odvažite čekirati ovaj film, jedina opcija je hongkonški DVD u trajanju od integralnih dva sata, ma koliko to bilo previše za ovako nešto.

Pretjeranog klanja, dakle, ima, ali riječ je o lošoj CGI crtkariji – kako se uživjeti u toliko prosutih mozgova i kasapljenja katanama, sjekirama, mačetama i mecima kada iz sekunde u sekundu litre krvi i leteći udovi izgledaju kao osrednja Playstation igrica? Čak je i vađenje zubi kliještima i čupanje noktiju izvedeno mlako i neuvjerljivo, bez energije, drame i šok-efeta kakav bi takvo nešto trebalo izazvati.

Osim toga, i nategnuti dramski dio filma šteka, a problem vjerojatno leži u tome što redatelj Dennis Law (inače scenarist oba 'Electiona') jednostavno nije dorastao zadatku – njegov 'Fatal Contact' bio je dobra eksploatacijska akcija, no u ambicioznijim vodama potpuno se jadan raspao. Ni pomalo blesav scenarij o klasičnim zavrzlamama u svijetu trijada ne pomaže, s debilnim izletima u humor, a najgore od svega je to što silni gore izgleda nepotrebno pa film kao da silom želi biti Cat III, iako za to prečesto nema razloga.

Dva kralja u trenucima odmora
Dva kralja u trenucima odmora
Evo ruke
Evo ruke

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl