‘Fear X’ (2003.)

odabrao: Marko

Iako bi se po imenu dalo zaključiti kako je riječ o još jednom u nizu besmislenih teen strašilica, Fear X je jedan od filmova za koje sigurno ne vrijedi stara latinska poslovica nomen est omen.

Gledanje CCTV snimaka je dugotrajan i predan posao
Gledanje CCTV snimaka je dugotrajan i predan posao
Stvarnost ili fikcija
Stvarnost ili fikcija


Priča je to o zaštitaru Harry Caineu (izvanredni John Torturro) zaposlenom u američkom trgovačkom centru u čijoj mu je garaži ubijena trudna supruga, pod vrlo nepoznatim okolnostima. Pošto mu se nakon toga život raspao, Harry odlučuje krenuti u vlastitu istragu, ne da bi saznao tko je, već zašto je to učinio.
Danski redatelj Nicolas Winding Refn stvorio je djelo o kojem je teško pričati bez spoilanja, a opet i zato jer je dobar dio filma otvoren pa je možda najlakše dati samo par bliceva - ima tu i Lyncha i 'Mementa' pa i 'Donnie Darka'. Predivni kadrovi su djelo Larry Smitha koji je zanat ispekao radeći za Stanleya Kubricka, scenarij je napisao Hubert depresivni Selby (Rekvijem za snove), kojem je ovo posljednji uradak jer je nedugo nakon premijere preminuo, a glazbu, tj. potmule tonove šumova i duuuuuuugih pulsirajuuuuućih harmi potpisuje Brian Eno. Koliko je Refn čvrsto i uvjereno stao iza ovog projekta dovoljno govori podatak da je nakon financijskog neuspjeha na kino blagajnama, njegova producentska kuća bankrotirala. Image Vidi trailer


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl