'Feast 3: The Happy Finish'

odabrao: Velimir


Hamlet
Hamlet
Završetak trilogije – najkrvaviji i najluđi do sada!

Neki su gledatelji shvatili, a neki baš i ne – ali John Gulager zna što radi. Prvi je dio snimio kao klasičnu horor komediju koju smo svi voljeli i još uvijek volimo. No onda se negdje putem toliko zaljubio u grindouse naslijeđe svoje zemlje da je nastavak očito koncipirao kao dva odvojena filma koji funkcioniraju kao jedna cjelina od dva i pol sata; dakle, kao dvije odvojene, ali zapravo kontinuirane posvete eksploatacijskom filmu sedamdesetih.

U drugom dijelu, bile su to klasični, odlično isfurani motivi lezbijskih toples bajkerica, meksičkih wrestling-patuljaka, mizoginije, neograničenog iživljavanja i ultimativno uvredljivog gorea u američkoj provinciji – ovog puta, u završnici sage o čudnim i zlim stvorenjima koja masakriraju homo sapiense, grindhouse poetika ide dalje i sumira se u jednoj riječi: još gorefesta! Ponekad čak u tromaidnom modu, recimo, kad predatoliki monstrum poždere odrezanu glavu i onda ju u krupnom planu zumiranom na šupak cijelu isere na asfalt! A to se dogodi u prvih pet minuta filma!

Neopisivi masakr
Neopisivi masakr
Tu smo negdje stali...
Tu smo negdje stali...


'Feast 3' je čista gore zabava, koja nastavlja tamo gdje je drugi dio stao – dolazak tajanstvenog redneka u vojnom džipu nakratko mijenja situaciju u smjeru pogodnijem za ljude, ali neke stvari se srećom ipak ne mijenjaju pa i dalje dobivamo sedamdesetak minuta krvi, crijeva, mesa, humora, ultranasilja, golih sisa i dobrih guzica te jednu scenu u kojoj se čiča usere od batina, dok drugi komentiraju: you literally beat the shit out of him! Jean-Claude Segal s oštricama na rukama jedna je od prinova galeriji likova, kao i Prorok sa slušnim aparatom, sposoban donekle kontrolirati ponašanje monstruma.

U prošlom je dijelu bila nagrađena scena ubojstva male bebe, a ovdje imamo scenu u kojoj čudovište naguzi čovjeka i napravi mu bebu, dok nas dalje šokiraju prizori sajko djevojke namočene u monster-rigotinu, a koja dane provodi trljajući si lice odrezanim penisom u kanalizaciji, ili pak nevjerojatno masakriranje koje slijedi odmah nakon susreta s njom – ukratko, novo pomicanje granica u gore horor zajebanciji. Tko normalan to ne bi cijenio? :)

Kurcem u čelo!
Kurcem u čelo!
Nakon apsolutno briljantnog finala...
Nakon apsolutno briljantnog finala...

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl