'Fletch Lives' (1989.)

odabrao: Marko

Chevy Chase je Fletch, novinar s bankovnim minusom koji kasni s plaćanjem alimentacije i kojem zaboravljena rođakinja iznenada ostavi u nasljedstvo veliko imanje na jugu.

U uhu vam je mikrotermit
U uhu vam je mikrotermit
kejkejkej
kejkejkej


Naravno, imanje je ogromno, ali je i ruševno i totalno zapušteno. Razočarani, ali ne i demoralizirani Fletch se pomiri sa sudbinom pa krene pomalo uređivati posjed uz pomoć sluge, afroamerikanca koji je bio uključen u paket. Sve bi bilo u redu da se još netko nije opasno namjerio na imanje, čak i po cijenu života pa Fletch kreće u nevjerovatnu istragu ne bi li pronašao naručitelja svog ubojstva i konstantnih podmetanja.

Harleyev unuk
Harleyev unuk
Haleluja
Haleluja


Tako se maskira u deratizatora i uspije nagovoriti sumnjičavog policajca da klekne na pod, lupa se po glavi i rokće jer mu je u uhu primijetio afričkog mikroskopskog termita ljudodždera. Onda se pretvara u Henry Himmlera, kalifornijsko pojačanje lokalnom Ku Klux Klanu. Potom se maskira u unuka vlasnika kompanije Harley-Davidson da bi pridobio podatke od lokalnih bikera. Čak se pretvara u vjerskog iscjelitelja i uspije izlječiti jednog vjernika pred kamerama. Na kraju razotkriva cijeli slučaj u tv programu uživo, paradirajući u uniformi južnjačkog generala iz američkog građanskog rata. Svemu tome treba dodati da se na samom početku filma prerušio u sjedokosu čistačicu u grčkom restoranu za potrebe novinarske ekskluzive.
Već zbilja dugo nisam gledao ovako genijalnu komediju. Gdje je nestao Chevy Chase?

Južnjački general
Južnjački general
Grčka čistačica
Grčka čistačica
Image Vidi trailer


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl