'Flower And Snake' (2004)

odabrao: Velimir


Dobrodošli u show!
Dobrodošli u show!
To da je sadomazohizam sastavni dio japanske tradicionalne i popularne kulture zna svatko tko je imao ikakvog doticaja s njom.

Od fotografije i teatra preko crtića i igranih filmova pa sve do književnosti. Posebno književnosti, obzirom da najveći ekstremi uglavnom postaju najprodavanije knjige u zemlji, a po kojima se onda snimaju i uspješni, u ovim krajevima svijeta prije svega kultni filmovi.

Jedan od takvih literarnih S&M klasika jest i 'Flower And Snake', koji potpisuje stari majstor Oniroku Dan (poznat i po knjizi ‘I Am An S+M Writer’, čiji naslov objašnjava sve), a po kojem je 1974. snimljen i istoimeni legendarni biser pinku eige, lansirna rampa za superzvjezdani status Naomi Tani te jedan od najvažnijih filmova u pinku ediciji Nikkatsua. Naime, veliki je studio upravo tim filmom otpočeo svoju nišu S&M pinku eiga, kojima je vratio publiku u kina i ponovo počeo zarađivati lovu. Uslijedili su zatim brojni nastavci i remakeovi (najpoznatiji je 'Flower And Snake 4: Rope Magic' iz 1987.), a najfriškiji u nizu jest upravo ovaj iz 2004., čiji je autor naš stari znanac Takashi Ishii.

Balet, viseći križevi i slične zanimacije
Balet, viseći križevi i slične zanimacije
Samo u Japanu - električni vibro prsti!
Samo u Japanu - električni vibro prsti!

Iako ovo djelce ima svog šarma, Ishii je u svakom slučaju imao itekako boljih trenutaka u svojoj bogatoj i kontroverznoj karijeri (od 'Angel Guts' do 'Freeze Me'), a ovdje mu se prije svega omakla ta greška da je zaboravio kako je prosječno trajanje pinku eiga s razlogom 60, a ne 120 minuta. 'Flower And Snake' je stoga razvučen kao slonovo govno koje je pregazilo krdo, iako nešto manje smrdi.

Mogao je, dakle, trajati dvostruko kraće, ali priča o otmici plesačice tanga od strane mafije, koja organizira 'Rape & Snuff Show' za gomilu bogataša, intelektualaca i celebrityja, te njezino maštovito mučenje i sadoseksualno mrcvarenje ima dovoljno materijala da zabavi sve perverznjake i lovce na autentične japanske ideje.

Što znači da su ovdje upali i cyber transvestit koji se odijeva u balerinu te nosi pernate uši, grupna silovanja s falusnim maskama, nabadanje šake igala u bradavice, razne vrste razapinjanja na križ, bondage, pišanje, vrući vosak..., ali sve to uz pretjeranu teatralnost ravnu Eurokazu i kretenski 'cirkuski' soundtrack. Srećom, tu su i glumačke zvijezde Renji Ishibashi i Kenichi Endo (klasična japanska priča: red filmova za klince, red soft pornića, sve u rok službe), ali sve to ipak nije dovoljno da ga odgledate bez premotavanja.

Radosti bondagea
Radosti bondagea
Vjerska simbolika (moš mislit)
Vjerska simbolika (moš mislit)

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl