'From Beijing With Love' (1994.)

odabrao: Velimir

ImageAh, dobar stari Stephen Chow – još jedan pravi mali masterpis, kojeg je Chow režirao s Lik-Chi Leejem, a koji je, kako pogađate iz naslova, svojevrsna kineska posveta Jamesu Bondu, sa Chowom kao tajnim agentom Ling Ling Chaijem (u prijevodu: 007), čiji je paravan rad u mesnici, a zbog čega vrhunski vitla satarom.

Jednog dana Ling Ling Chai je ispijao martini na tržnici kraj svog štanda sa svinjetinom, a već drugi isto je radio na tajnom zadatku, na ludom tulumu kraj bazena gdje ga napadaju femme fatale, snajperistica i kineska verzija Zube, koji baca betonske blokove i podiže automobile.

Savršena špica (gotovo pa bolja od bilo koje Bondove) i najluđi špijunski gadgeti ikada viđeni na filmu (solarna baterija koja ne radi u mraku, ali radi ako ju osvjetliš drugom baterijom na baterije; video telefonija kroz WC školjku, aparat za brijanje koji služi kao fen i fen koji služi kao aparat za brijanje...) savršeni su začin priči o nesposobnoj verziji agenta 007, koji pokušava pronaći ukradene dinosaurove kosti, uz pomoć svoje suradnice koja ga zapravo želi ubiti. Tu su i pornić s Traci Lords te pristojna količina gorea – samo je Golden Harvest 1994. mogao spakirati nešto tako krvavo i nasilno, a opet duhovito i zabavno 'za cijelu obitelj'.

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl