'Funky Forest: The First Contact' (2005)

odabrao: Velimir


Što se događa? Ne pitajte mene...
Što se događa? Ne pitajte mene...
Film kakav bih ja snimio da mi daju novce i japanski mozak.

Već je kod 'Taste Of Tea' bilo jasno da se Katsuhito Ishii poprilično zaljubio u nadrealizam, ali da će ga uhvatiti do te mjere da će samo godinu dana kasnije snimiti film kakav je 'Funky Forest'... E pa, to nitko, a ponajmanje oni koji su ga još do prije nekoliko godina nazivali 'japanskim Tarantinom', nije mogao očekivati.

'Funky Forest' je jedan od najluđih filmova koje sam gledao u životu (a vjerujte, gledao sam ih puuuno koji bi se dali ubaciti u tu kategoriju!), dvoiposatna kompilacija kratkih, razlomljenih i apsurdnim skitovima isprekidanih pričica oslonjenih o 'jezik snova', a podijeljenih na A stranu i B stranu – suludi prvi dio i ozbiljno 'poremećeni' drugi dio.

Jednostavno nema načina na koji bih vam opisao o čemu se u ovom filmu radi, a čak ni riječi nisu dovoljne da bi se pobrojalo i objasnilo što se sve zapravo dešava. Reći ću samo da je ovdje manje-više većina glavne glumačke postave iz 'Taste Of Tea' (Tadanobu Asano i Susumu Terajima kao glavni šefovi, a tu su i klinka pa čak i plesač s plaže) te da ako ne pogledate ovo čudo nad čudima, jednostavno nikada nećete što znači riječ Sloboda i kakve sve predivne stvari ona izrodi kada se susretne s neograničenom maštom i hiperpozitivnim ludilom. Sredine nema – voljet ćete ga ili mrziti, ali to je ionako manje važno... Važno je da se opustite. I gledate raširenih očiju i još raširenijeg srca.

Glazbeni odgoj
Glazbeni odgoj
Carevi
Carevi

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

sandi mance said:

...
pa prestrasan film!gledali ga bez titlova...sad cemo jos jednom s titlovima!ali ono sto smo vidjeli!ajme maaaaaajko!!:))))
04.06.2009. u 12:39 h

Makotoichi said:

...
skida se... : )
05.06.2009. u 13:04 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl