'Gadkie lebedi aka Ugly Swans' (2006)

odabrao: Ivan

Apokaliptični Rusi.

Apokalipitična djeca
Apokalipitična djeca
Pisac Viktor želi doći do svoje kćeri Ire, ali da bi to učinio, mora otići u 'Zonu', u područje kojim vladaju mutanti, tzv. Mokrytsy ('mokri ljudi'), stvoreni nakon dva tjedna neprestane kiše i infracrvenog zračenja. U 'Zoni' je formirana UN-ova komisija za rješavanje problema/statusa mutanata, budući da ih ljudi, iz straha od zaraze, smatraju prijetnjom, iako znaju da njihova etika ne odobrava nasilje. Djeca su im se potpuno priklonila, te razmišljaju kao odrasle osobe (okrutnost i bezosjećajnost djece slična je onoj u 'Village Of The Damned'), a situacija se zakomplicira kad se postavi pitanje kemijskog rata za uništenje mutanata...

Apokalipitična kćerka
Apokalipitična kćerka
Apokalipitični Mokrytsy
Apokalipitični Mokrytsy


Čovječanstvo će uvijek uništiti ono što ne razumije i ono čega se boji, makar to i ne bilo pravedno – to znamo oduvijek, a ovo djelo ponovo nas podsjeća na tu činjenicu. Kao što nas podsjeća i na distancu između roditelja i djece, stvorenu u suvremenom masmedijskom svijetu.

Crvenkasta fotografija, neprestana kiša i pozadinska glazba podebljavaju apokaliptičnu atmosferu, osjećaj beznađa i melankolije, a neću ni spominjati da je gluma apsolutno briljantna. Posljednji put sam imao isti osjećaj kada sam gledao 'Stalker'. Rusi jednostavno znaju napraviti nešto ovako atmosferično i jednostavno... tužno. Remek-djelo.

Image


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Kepi je postavio/la novi avatar. Lis 15
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi komentar na video Rammbock Trailer Ruj 27
 
zutititl