'Garden Of Love' (2003)

odabrao: Velimir


Uz set noževa dobijete i...
Uz set noževa dobijete i...
Gore-horor živ je i zdrav i da – i dalje živi u Njemačkoj!

Daleko je dogurao naš dragi Olaf Ittenbach od doba 'Premutosa' – štanca li ga štanca, doduše u posljednje vrijeme skoro pa isključivo za video tržište, ali kao ponosni vlasnik titule jednog od najboljih SFX-gore majstora današnjice, koji odbija koristiti CGI kao lakši, ali neuvjerljiviji put, to mu može biti samo na ponos. Uostalom, koju bi to multiplex publiku danas u kinima zanimao film kakav je 'Garden Of Love'?

Sve počinje odličnom scenom kasapljenja gole žene pod tušem i fascinantnim zabadanjem satare u facu, što balansira očajnu špicu u kojoj je očito da se Olaf ne može samo tako ostaviti estetike home made produkcije. Elem, 'Garden Of Love' je skrojen po poznatom receptu – niskobudžetna (ali ipak 'budžetna'!) žvaka koju povezuje mjestimično klanje te u kojoj katastrofalno loši glumci peku zanat (OK, glavna heroina jedina ponekad zna što radi pred kamerama), ali kada gore uleti... Eh, onda uleti sa stilom.

Priča je to o masovnom ubojstvu, traumama i duhovima, u kojoj Olaf demonstrira sav svoj postsavinijevski genij – režu se ruke, grkljani i glave u TV prodaji, a policijski odred završava raskomadan kao da je od papira: guljenje kože s lica, usitnjavanje trupla sačmaricom, mljevenje face na žičanu ogradu, rascopavanje njuške šamarčinom, probijanje šake kroz mozak...

Sve to sa zombificiranim pater familiasom koji izgleda kao C-verzija Rutgera Hauera!

Grglj!
Grglj!
Ljepota je relativan pojam
Ljepota je relativan pojam

Image



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl