'Giants And Toys' (1958.)

odabrao: Velimir
ImageNe mogu vjerovati da je ovo snimljeno 1958. godine (i to ne samo zbog sjajne kolor fotografije) – odlična, ludo zabavna i jako pametna satira legendarnog Yasuze Masumure (autor jako dobrih klasika 'Blind Beast' i 'Manji) govori o sukobu dvije velike kompanije za proizvodnju karamela i njihovim tehnikama pridobijanja javnosti na svoju stranu.

Propadanje pojedinca, fizičko (dani nespavanja i konačna bolest), psihičko (potpuni gubitak morala) i obiteljsko (nedolazak kući supruzi zbog mahnitog rintanja u uredu), prikazano je kao opaka šamarčina cijelom društvu, poslijeratnom, gramzivom turbo-kapitalističkom Japanu.

S jasnim naglaskom i na sukobu starog i novog, najbolje oslikanom scenom u kojoj simpatični stari direktor zaziva bushido i suosjećanje za nesreću koja se dogodila konkurenciji, a mladi ga pojede jednostavnim argumentima: u utrci za kapitalom i apsolutnim profitom, nema emocija, a prodaja je sve! Humor, sjajna gluma, originalne ideje - kud ćeš bolje!

ImageImage

Komentiraj na Facebooku
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 3 dana
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) 07:02 PM
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) 07:02 PM
Prije jedan tjedan
Marko je dodao/la novi komentar na video Rammbock Trailer Ruj 27
Marko je dodao/la novi video Rammbock Trailer Ruj 27
Radgost je postavio/la novi avatar. Ruj 26
 
zutititl