'Gozu' (2003.) - unrated director's cut

odabrao: Velimir

ImageZamislite Davida Lyncha kako odlazi u Japan snimiti svoj film o jakuzama. Sada u lonac ubacite još jedno tipično Miikeovo analiziranje nesigurne seksualnosti 'muškog zanimanja' te sklonost da se stvari, kada god je to moguće, naprave dovoljno drugačije od svih očekivanja, glumačku postavu sastavljenu od samih legendi, savršenu fotografiju i soundtrack i dobili ste remek-djelo pred kojim treba kleknuti cijela suvremena filmska produkcija!

Iskreno, nisam primijetio po čemu se ovaj 'director's cut' razlikuje od DivX-a kojeg sam imao pogledati u prvoj polovini prošle godine, kada je film već slovio kao naslov koji je poharao najveće svjetske festivale, oduševio ekipu u Cannesu i bacio kritiku na koljena.

Pogledavši 'Gozua' ponovo, na ovom sjajno opremljenom DVD izdanju, mogu samo zaključiti da je riječ o jednom od pet najboljih Miikeovih filmova (znam, iako sam ih pogledao više od 30, to kažem gotovo za svaki, ali vjerujte! :).

DVD izdanje je, dakle, odlično - na stranu to što su audio komentar prepustili kritičarima, umjesto Miikeu; uvrštena su čak tri sjajna intervjua s redateljem (od kojih je jedan 'okrugli stol' s Elijem 'Cabin Fever' Rothom i Guillermom Del 'Hellboy' Torom, velikim Miikeovom fanovima) te čak i originalni japanski foršpan.

A tu je i izvrsni esej Toma Mesa, autora knjige 'Agitator - The Cinema Of Takashi Miike', u kojem se objašnjava povijest filma, njegova ukorijenjenost u budističkog mitologiji (Gozu je, inače, čovjek s glavom krave, koji po budizmu čuva vrata pakla, a što mnoge stvari u filmu itekako pojašnjava), način na koji su glumci slagali komadiće cijele priče itd. Inače, uskoro na ovim stranicama možete očekivati i intervju kojeg je Tom Mes eksluzivno dao za Zuti-titl.com!

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl