'Half Baked' (1998.)

odabrao: Velimir

Sir Smoke-A-LotMary Jane: Marihuana je grozna. Znaš li ti da je to samo prijelazna droga? Svi znaju da vodi do drugih stvari!

Thurgood Jenkins: Da, uglavnom do junk fooda.

Koju godinu prije nego li je Dave Chapelle postao jednim od najpoznatijih Afroamerikanaca i definitivno No 1 komičarem u zemlji, nastavljajući tradiciju Richarda Pryora i Eddieja Murphyja (i uskrsnuvši njegovog ništa manje genijalnog buraza Charlieja!) svojim sjajnim showom na Comedy Centralu, snimio je ovo. Predobru i presuludu komediju o – duvanju!

S nevjerojatnim zapletom – nakon sessiona žešćeg razvaljivanja, jedan član ekipe poslan je u trgovinu da kupi brdo junk fooda. Pri povratku iz trgovine na ulici ugleda konja, kojeg nahrani slatkišima. Konj umre jer je dijabetičar, a nakon što se ispostavi da je riječ o policijskom kljusetu, miroljubivi pljugator, inače zaposlen u dječjem vrtiću, odjednom je optužen za ubojstvo policajca i završi u zatvoru, gdje mu je šupak debelo ugrožen. Ekipa odlučuje početi dilati, kako bi pribavila novac za pomoć frendu...

Sve to s još nevjerojatnijim cameo nizom, gdje svoj support daju i ikone poput Jona Stewarta ('The Daily Show'), Snoop Dogga, Stephena Baldwina, Janeane Garofalo i Willieja Nelsona (znate li da Toby Keith ima pjesmu 'I'll Never Smoke Weed With Willie Again'?) te hrpetinom nevjerojatno stupidnih, ali i predivnih fora, koje ovaj film svrstavaju u redove pravih stonerskih klasika. Treba li spominjati da je puno duhovitiji i zabavniji od razvikanih Cheech&Chong pizdarija...?

Poanta? I don't do drugs, though. Just weed.

Willie likes weed!the dudes


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl