'Hong Kong Bronx' (2008)

odabrao: Velimir


Noćni život
Noćni život
Gangstersko ultranasilje iz Hong Konga.

Još jedan film u kojem pripadnik trijada pokušava okrenuti novi list, započeti ispravni život i bla bla, ali nikako mu ne ide jer ima previše starih računa koji nisu došli na naplatu – drugim riječima, još jedno veselje za ljubitelje 'trijadskog gangsterskog filma', posebno kada govorimo o eksploatacijskom, B modu. 'Hong Kong Bronx' (kakav je to naslov?) namjerno je ciljao na Cat III status, a zašto, jasno je već u prvoj sceni akcije, kada dva klinca bivaju izmesarena mačetama na šoferšajbi parkiranog automobila, dok litre krvi špricaju po staklu, a dijelovi tijela lete po brisačima...

Jordan Chan ('Wo hu'), stalna njuška filmova o trijadama, i ovdje se zatekao u svijetu droge, gangsterskih ratova, policije..., a  potom i osvete. Jako krvave osvete, koja slijedi kada drama utihne.

Iako u osnovi B-produkcija, 'Hong Kong Bronx' je vizualna poslastica – noćni Hong Kong, neon, krv... sve izgleda kao bombon. Čak i školarka koja kolje ima ružičasti skalpel! Jedino što je CGI krv u nekim scenama čisti crtić, ali to joj na neki način daje karikaturalnu, stripovsku osobinu koja fino balansira okrutnost, a i paše uz crteže kojima su isprekidane scene borbe.

Zakucavanje
Zakucavanje
Iznošenje smeća
Iznošenje smeća

ImageFacebook komentari
Komentari (3)add comment

Dragonrage said:

...
Pogledah trailer i čini mi se interesantno ;D ...samo me zanima jel film ima neke animirane anime/manga segmente ili to samo u traileru ubačeno?
14.05.2008. u 13:10 h

Velimir said:

...
kao što lijepo kaže zadnja rečenica: "CGI krv u nekim scenama čisti crtić, ali to joj na neki način daje karikaturalnu, stripovsku osobinu koja fino balansira okrutnost, a i paše uz crteže kojima su isprekidane scene borbe."
dakle, da - stripovsko-animasti crteži su i u filmu u scenama borbe :)
14.05.2008. u 13:14 h

Ivica said:

...
Ups...propustih ovo "a i paše uz crteže kojima su isprekidane scene borbe." :- :P ;D
14.05.2008. u 13:22 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl