'House 3' (1989)

odabrao: Velimir


Dobar tek
Dobar tek
Klasik!

Maderfaker teške kategorije, jedna od najvećih trauma mog djetinjstva i apsolutno legendarne uloge Lancea Henriksena i Briona Jamesa (kojem je ovo najdraža uloga karijere, a definitivno najpamtljivija), nabrijanog detektiva-kulera i serijskog ubojice kakvog Amerika još nikada nije susrela. Iako se ovaj biser zapravo zove 'The Horror Show', kod nas (kao i na polovini planete) bio je mudro distribuiran kao 'Kuća 3', pa sam i sam kao klinac upravo tamo negdje 1989. pao na foru i mislio da ću dobiti još jednu zabavnu horor komediju za ubiti sat i pol svog klinačkog vremena, oduševljen izvornim serijalom o ukletoj kući i zabavnim zvijerkama. Tko je mogao očekivati da ću dobiti razuzdanu sagu o psihopatu koji satarom komada svoje žrtve i policajcu kojeg proganja njegov duh nakon što ga sprže na električnoj stolici, nakrcanu odrezanim udovima i šokovima koji su vječno ostali usjeknuti u moj nevini mladi mozak?

Karaćutimajku!
Karaćutimajku!
Pojedi me, bejbe!
Pojedi me, bejbe!

Brion je Max Jenke, utjelovljenje zla koje odmah u prvoj sceni satarom nareže nekoliko policajaca i jednu mladu djevojku, bacivši njezinu odrezanu glavu u ruke našeg dežurnog detektiva Lucasa, dok ih sa strane promatra njegov o lance obješeni partner, s krvavim batrljcima... Max biva uhvaćen i osuđen na električnu stolicu, ali elektricitet samo pomogne njegovom duhu da ostane u ovom svijetu i krene tlačiti Lucasa i njegovu obitelj, pojavljujući se u podrumu kuće, ali i u spavaćici u njegovom bračnom krevetu, na televiziji kao (duhoviti) stand up komičar, kao puran na obiteljskom ručku, u obliku tek rođene male bebe, u trbuhu njegove kćeri, kao odvjetnik u policijskoj postaji...

Ako vam ovaj zaplet zvuči pomalo poznato, to je vjerojatno zato što ste ga gledali i kod Cravena u njegovom 'Shockeru', snimljenom iste godine. Ali ništa nije kao 'The Horor Show'. Pardon, 'Kuća 3'.

Obiteljski ručak
Obiteljski ručak
Sataru umetnuti ovdje
Sataru umetnuti ovdje

Image


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl