'House Of Whipcord' (1974)

odabrao: Velimir


Kazna
Kazna
Inteligentni, komorni & angažirani WIP na britanski način.

Studentica iz Francuske upoznaje frika koji izgleda kao gej frontmen electro benda iz osamdesetih, a on joj umjesto vruće avanture daruje zatvaranje u dvorcu svojih bolesnih, sadističkih i incestuoznih roditelja. Djevojka se tako nađe u društvu frikovitih babetina i jednog senilnog starca, u privatnom zatvoru u kojem djevojke 'sumnjiva morala' bivaju mučene i ubijane.

Naime, stare prdonje nezadovoljne su smjerom sudskog liberalizma kojim je krenuo britanski pravni sustav pa odlučuju stvari uzeti u svoje ruke – zatvarati lijepe djevojke i presuditi im kako im je volja...

Dežurni provokator Pete Walker ovu sjajnu, mračnu kritiku licemjerja konzervativne desnice, čiji je uspon započeo upravo u eri nastanka ovog djelca, sašio je s pristojnom, iako uglavnom offscrean dozom nasilja i golotinje, zbog čega je, vjerojatno, 'House Of Whipcord' zaradio manje histeričnih kritika dežurnih moralista od većine celuloidne eksploatacije tog doba, a koji očito nisu skužili da je ovo upravo pravi, frontalni napad na sve što predstavljaju.

Zločin
Zločin
I još malo kazne
I još malo kazne

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl