'Ichi The Killer' – manga!

odabrao: Velimir

ImageAjde da napravimo jedan mali izuzetak pa da umjesto filma na Žutom titlu recenziramo strip po kojem je film snimljen. Zapravo, tek da se samo malo osvrnemo na njega, jer o Miikeovom 'Ichi The Killeru' je izrečeno i napisano toliko gluposti da čovjeku lako pozlije. Naravno, govorimo o onima koji nisu skužili niti jedan posto problema i tema kojima se ta priča bavi (od sadomazohizma do biseksualnosti, ljubavne priče, lojalnosti, potisnutih sjećanja...) te se samo fokusirali na oduševljenje/zgražanje nad eksplicitnim nasiljem. Strip za sve njih donosi buđenje – film 'Ichi The Killer', znate, nije ni upola toliko 'bolestan', 'krvav' i 'lud' kao njegov stripovski predložak. Zapravo, japanska manga 'Ichi The Killer' jedan od najluđih, ali istodobno i najboljih stripova ikada, efektnog crteža, briljantne dramaturgije, još dublje eksploracije likova i s fascinantnom količinom istinski booolesnih ideja.

Pod uvjetom da želite gledati crnokosog, starijeg i ružnijeg Kakiharu, oduševit će vas opaka mješavina krimića, seksa, akcije, drame i trilera, zasoljena s rezanjem bradavica, frajerom koji ševi mrtvog muškarca i povraća mu u facu, komadanjem iglama, sjeckanjem penisa, silovanjima, masakriranjima... Jedan ovakav strip, ukratko, na zapadu bi vjerojatno trunuo u undergroundu – u Japanu, riječ je o velikom hitu koji je doživio i dvije filmske verzije!

Naravno da je manga detaljnija – ipak ima više od 2000 stranica (!), iako je Miikeova verzija dosta u duhu samog stripa.

Manga 'Ichi The Killer' nikada nije službeno prevedena na engleski pa ćete se morati malo potruditi i pronaći bootleg izdanje koje kruži u .jpg fotmatu s odličnim fans-for-fans prijevodom. I ne zaboravite, dakle, da su japanske mange, ajmo reći malo 'duže' od prosječnog zapadnog stripa (ponavljam, ima preko 2000 stranica, ali je pitak poput čaše vode) te da ih se morate naviknuti čitati s desna na lijeva... trud u prvih pola sata, ali apsolutni užitak i uzvici oduševljenja u idućih tjedan dana čitanja...

Image


Facebook komentari
Komentari (1)add comment

goran said:

...
prekrasan strip!! oci su mi ispale dok sam ga procitao cijelog ('bem ti pdf), ali je vrijedilo!!
04.04.2008. u 10:23 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl