'Il Boss' (1973)

odabrao: Velimir


Kralj
Kralj
Henry Silva u klasiku euro-crimea sedamdesetih.

Od danas imam novi hobi – skupljam filmove s Henry Silvom! Doduše, čeka me još poprilično puno posla, obzirom da ih je gospodin ikona snimio više od 130, a ja ih za sada imam tek desetak, no... Uvijek će se naći mjesta na polici za još i još.

U svakom slučaju, svakom preporučujem skupljanje filmova čovjeka koji je utjelovio neke od najkarizmatičnijih negativaca u povijesti svih negativaca i njuške koju sanjate nakon svakog odgledanog naslova, legende u čijem opusu možete naći nebrojene bisere američke i europske B-produkcije – bisere kakav je i 'Il Boss', jedna od sočnijih porcija gangsterskih špageta.

'Il Boss' zasnovan je na romanu 'Il Mafioso' (ne znam koji mi je naslov genijalniji), a priča je to o mafijaškom egzekutoru (Silva) koji rješava problem otmice i upliće se u vrlo zamršenu mrežu zavjera, podjebavanja i egzekucija, a sve to uz predivne boje, genijalnu glazbu, grupni seks, ispucavanje čudnih tromblona na mafijaškoj kino-projekciji pornića, aktiviranje skakavca (noža) nabijenog u grlu, nimfomanku koja pokazuje sise i povremeno žica marihuanu, spaljivanje leševa u peći, prepolovljavanje automobila drugim jurećim automobilom...

Preludij u grupnjak
Preludij u grupnjak
Dobar tek
Dobar tek

Image
 Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl