'I'm A Cyborg, But That's OK' (2006)

odabrao: Velimir


Ona je kiborg i to je OK
Ona je kiborg i to je OK
Novi Park Chan-wook – originalan do boli i apsolutno fantastičan.

Tkogod da je prodao priču da je ovo romantična komedija i tkogod da je raširio glasinu kako se radi o Parkovom povratku mainstreamu, treba biti streljan – osim što je ovo vjerojatno najbizarniji film koji je Park Chan-wook snimio u svojoj karijeri, 'I'm A Cyborg' je u samoj svojoj srži ipak drama.

Zapakirana u iznimno duhoviti i razigrani paket, ali svejedno drama o nesretnom odrastanju, ispričana na do sada nikada viđeni način.

Priča je to o štićenicima sanatorija, prije svega dvije mlade osobe – anoreksičnoj djevojci koja je uvjerena da je borbeni kiborg i mladiću kleptomanu koji misli da je zec, opsesivno pere zube i vjeruje kako se smanjuje te da će se jednog dana pretvoriti u točku. Međusobna pomoć prerasta u ljubav, ma koliko 'čudna' ona bila. Ako se išta može prozvati čudnim u kontekstu jedne živopisne ludnice.

Park Chan-wook ponovo demonstrira lakoću s kojom se igra medijem, razvaljujući svoj prepoznatljivi stil do krajnjih granica, iskorištavajući fantastični set-dizajn, itekako važan čimbenik priče, obzirom da je cijeli film praktički sniman unutar jedne jedine ustanove. To da imate posla s još jednim Parkovim filmom jasno vam je već tijekom briljantne uvodne špice, a kad se stvari zakotrljaju... E, onda dobivate pravo remek-djelo i najugodnije iznenađenje koje je moglo uslijediti nakon osvetničke trilogije.

Svježe, drugačije i jednostavno prelijepo. To što je propao na kino-blagajnama samo podsjeća da su mase u kurcu, a da je kameleonski, ali u isto vrijeme dosljedni genij Park Chan-wooka itekako u formi.

Prelijepi set sanatorija
Prelijepi set sanatorija
Borbeni kiborg u akciji
Borbeni kiborg u akciji

ImageFacebook komentari
Komentari (3)add comment

Truba said:

...
>:( eh ovo ja dugo čekam :o poludit cu dok ne pogledam :-[
05.05.2007. u 09:16 h

Truba said:

...
poludjeti
:)
nije loše... dapače... samo mi je na momente previše kičast i na trenutke nažalost nezanimljiv :-[ daleko od katastrofe kao što sam čitao...
25.09.2007. u 16:31 h

Makotoichi said:

...
ludilo... genijalan film.. :)
22.02.2010. u 17:32 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl