'Invasion U.S.A.' (1985)

odabrao: Arminio

'It's time...'

DVD **ebo ti sve ali 'Invasion U.S.A.' je najbolji film svih vremena! |o)))

Ou! Koliko sam puta ovo odgledao na staroj VHS kazeti? 5? 6? 10? Ne znam ali znam da sam finalni ulični rat i obračun 1:1 Lynch-Norris u onoj zgradi prevrtio dok traka nije počela ispuštati dušu. Pa finale gdje Richard 'jedan od dežurnih bad guyeva B-akcića 80-ih' Lynch dobiva raketu u dvanaesterac... (ma kakav spoiler - zar mislite da je moglo drugačije završiti?)
A svemu prethodi superstupidna ideja o armiji terorista koji, u stilu invazije na Normandiju, doplove do USA kako bi izazvali unutarnju pobunu protiv sustava, vođeni čeličnom šakom Rusa Rostova koji sa Norrisom aka Mattom Hunterom ima i osobne, neraščišćene račune. A namjerio se na krivog - jer kad Hunteru dirneš najmilije pa još i Ameriku, domovinu mu njegovu, e onda si obrao bostan!

I eto mi DVD-a! Nakon pauze od, pa više od 10-tak godina i ne više živuće 4:3 P&S 1049856. kopije VHS-a, odgledao sam ga ponovo sa istim užitkom i u jednom dahu, k'o dijete kad gleda najmiliji crtić! Ma šta istim - sa još većim užitkom! I to počevši od trailera: Božić, mladi se cmaču u autu, djeca razdragano trčkaraju po dvorištu, borovi se kite, lampice svijetle, na sve strane Božićne pjesme i čestitanja, mama zove na Božićnu večeru... A onda Richard 'Rostov' Lynch bazukom razvali cijelu četvrt u paramparčad! Pa kreće kolaž kadrova sa Norrisovom kamenom facom i bradom od 2 mjeseca sa jedne strane pištolja i hrpama šokiranih terorista sa druge, koji zapanjeno čekaju da im izdeklamira replike poput 'Now it's time to die' u svim mogućim varijacijama i onda ih ošine sačmom!

'It's time to die''Now, it's time to die'

Norrisov 'one man army' Hunter je tako ubercool da ga po coolovštini nadmašuju jedino rečenice koje izgovara. Nije mi jasno kako nitko nije dobio promrzotine na snimanju od silnog coola!
Ovakve čudesne filmove mogla je iznjedriti samo reaganovska Amerika 80-ih i kuhinja Chucka Norrisa!

'It's time... To die''It is time!'

Znate kako kažu - ovakve više ne prave!... Al' zato su kao vino - što stariji to bolji! :)

Sad još moram ubosti i 'Delta Force' - drugi najbolji film svih vremena... Zašto? Lee Marvin, Chuck Norris, otmica aviona i score koji se sastoji od jedne jedine megazarazne sintetičke teme... Zapravo, već ubodoh - i to boxset koji će dostojno naslijediti opet izlizane 1239875. VHS kopije za koje više ni ne znam gdje su - boxset sa prva dva nastavka 'Delta Force' i još jednom nezaboravnom 'Norrisovštinom': legendarnim 'Missing in Action'!Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl