'Jaguar Lives!' (1979)

odabrao: Arminio


Još jedan uništavač glava videorekodera iz mladosti!

DVD ovitak
DVD ovitak

Uz "Osvetnikovu zakletvu" koja je bila na istoj traci, za naš stari Panasonic, ubojita kombinacija! Sve dok oba nismo pregazili sa "Supermanom" I i II... I gotovo zaboravili. A čini se da su ih zaboravili svi, jer ti i slični klasici B produkcije 70-ih teško se probijaju na video/DVD tržište... Ali, da ne povjeruješ, nađe se!

I dok "Osvetnikovu zakletvu" ("Hawk The Slayer" za one koji žele znati više) možete naći na čak dva DVD izdanja, "Jaguaru" ni traga... No, ako neće nitko, Australija će! I eto nam "Jaguara" na DVD-u u izdanju australskog "Ninth Dimensiona" (nikad čuo!) ! Dobro, P&S i ojadni transfer, al' što je tu je - bolje išta nego ništa, a i kad bolje promislim, ni TV snimka sa tadašnjeg TV Zagreba kojom smo eto izlizali Panasonicov NV-850 nije bila bolje kvalitete. Ma, he he, ispucana slika daje pravi kino štih ! :)

Dakle, "Jaguar", dame i gospodo! Film u kojem u glavnoj ulozi debitira glumački neiskusan i praktično nepoznati američki karate šampion Joe Lewis, a uz njega, u sporednima, pojavljuju se - pazite sad, legende poput Donalda Pleasencea, Barbare Bach, Christophera Leea, Johna Hustona, Woodya Strodea, Capucine... A priča o tajnom agentu Jonathanu Crossu, kodnog imena Jaguar, pripadniku elitne svjetske antiterorističke i ine organizacije G6 koji pokušava razbucati veliku narko operaciju preko koje pojedinci žele zavladati svijetom, proteže se kroz sve kontinente dok nas redatelj Ernest Pintoff (povremeno pokazujući da mu ni edwoodoski problemi sa miješanjem dana i noći u istoj sceni nisu strani ;) ) baca k'o krpenu lutku od Italije do Francuske, od Grčke do Hong Konga... Ma ni Bondovi koji slove za glumački i lokacijski najraskošnije produkcije ne mogu se podičiti ovakvim koncentratom po kvadratnom centimetru filma!

Jaguar u standardnoj pozi
Jaguar u standardnoj pozi
Jedna od legendi i amater :)
Jedna od legendi i amater :)

Do banalnosti jednostavna radnja (ma baš kako i treba biti ;) ), ali cjelina za pamćenje, sporedna glumačka postava za šokiranje, lokacije za divljenje, akcija za smijuljenje, gluma za plakanje, score za u MP3 - sve što treba imati jedan B-trash ubojitog šarma. A kad disk zavrtimo po n-ti put vidjet ćemo hoće li DVD izdržati koliko i stara 850-ica koja je uporno i neumorno varila VHS TV snimku puštajući nam najbolje dijelove skoro pa svakodnevno. :)

Nađe se vremena i za predahnuti...
Nađe se vremena i za predahnuti...
...a onda 'ajmo Jovo nanovo'
...a onda 'ajmo Jovo nanovo'

Image


Facebook komentari
Komentari (3)add comment

dekard said:

...
Kad već pričate o filmovima mladosti, ja sam isto u fazi prisjećanja starih zaboravljenih filmova. Vi ste isto dosta pomogli, npr sa Monster squad i License to drive. Ali ne mogu se sjetiti kako se zvao jedan film. Možda vi možete pomoći. Radi se o grupi djece koja igrom slučaja bude zarobljena na pustom otoku (nešto kao Cast away s djecom) . Nemam ni jedan trag kojim bi film pronašao na IMDB-u , jedino se sjećam rečenice jednog dječaka koji kaže: "baš me zanima kakve ludorije sad izvodi Alf", pa pretpostavljam da je film iz druge polovice osamdesetih.
08.05.2007. u 12:15 h

arminio said:

...
Jako mi je poznato ali na zalost ne mogu se sjetiti... :(
Mozda "Lord of the flies" ? http://www.imdb.com/title/tt0100054/ - davno sam gledao i ne sjecam se bas....
09.05.2007. u 07:49 h

Truba said:

...
rimejk :D
09.05.2007. u 14:32 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl