'The Frightened Woman' (1969)

odabrao: Velimir


Trofej
Trofej
Talijanska psihodelična seksploatacija.

Uzmite vizualnu stranu Jess Franca i zanatsko znanje Talijana i dobili ste odličnu mješavinu stila i seksa, droge i ludila, zabave i elegancije, još jednu europsku seksploatacijsku mizoginiju, priču o ludom muškarcu koji otima ženu i maltretira je kao svoju robinju.

Muškarac je ugledni filantrop kojeg potajno pali ženski strah, a nakon što mu novinarka otkrije da je pristaša sterilizacije, zgrožen činjenicom da će u budućnosti nestati pred najezdom ženske rase, odluči je oteti te joj iz prve ruke pokazati koliko zapravo prezire ženski rod. Pa je tjera na seks sa svojom gumenom replikom (!), gol pred njom izvodi gimnastiku, muči je strujnim udarima i koristi je poput živog robota za posluživanje. Između ostalog.

Utroje s lutkom
Utroje s lutkom
A sada vremenska prognoza
A sada vremenska prognoza

U konačnici, imamo vizualno impresivni komad klasičnih šezdesetih, otmjeno natripano ludilo koje stoji u samom vrhu talijanske seksploatacije i ponekad se približava još okrutnijim, ali jednako bizarnim arthouse eksploatacijama iz Japana (Masumurino remek-djelo 'Blind Beast' pada prvo na pamet). Jedini je problem što sam odgledao dabiranu verziju od 86 minuta, a ne integralnu od sto i sitno... Tko zna što se još krije na podu američkog cenzorskog odbora.

Noir, za zasoliti psihodeličnu cjelinu
Noir, za zasoliti psihodeličnu cjelinu
Golotinja, krv... svega po malo
Golotinja, krv... svega po malo

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl