head-bg-43.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'Krugovi i kletve' – knjiga o J-horroru

Krugovi i kletveAko imate problema s čitanjem knjiga na engleskom jeziku ili jednostavno želite pročitati sve što se može o japanskom filmu, s različitih stajališta i strana svijeta, eto prilike da se dočepate još jednog komada literature posvećenog japanskim hororima, ovog puta iz pera Dragana Jovićevića, novinara i filmskog kritičara iz Srbije.

Iako podnaslov njegove knjige 'Krugovi i kletve' – 'Kratki vodič kroz japanski i J-horror' malo zbunjuje, jer na kraju krajeva, nije li 'J' u 'J-horror' zapravo oznaka za 'japanski', 'japanski horor' i 'J-horror' u fanovskim se krugovima razlikuju po datumu, a ovo je knjiga upravo o hitovima novijeg datuma, prije svega o J-horor franšizama 'Ringu' i 'Ju-on'. Uz nešto malo Kiyoshija Kurosawe i Miikea na kraju. Sve to s pristojnom dozom psihoanalize i kulturnih studija.

'Krugovi i kletve' prvo je napisana kao magistarski rad za fakultet, što je očito iz njezinog hladnog, akademskog stila; nadalje, u kratkom pregledu povijesti nema ni govora o ero guro naslovima, što jest malo čudno za knjigu koja se bavi japanskom horor produkcijom, ali to nije ništa što ne može nadoknaditi čitanje (besramna reklama on) 'Harakiri, jaje, amputacije' (besramna reklama off) pa će tako te dvije knjige 'na ovim prostorima' biti dostatan početak za proučavanje dva najveća horor fenomena s Dalekog istoka – prošlost i sadašnjost ero guro nansensua i prošlost i sadašnjost J-horrora. Nabavite si obje, ukratko, ako već niste.

 



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.